Veerkrachtig Sliedrecht Sport wint opnieuw een topwedstrijd in vijf sets

13 oktober 2015

SLIEDRECHT - De brede selectie die de scheidende trainer Appie Krijnsen tot zijn beschikking heeft, betaalde zich vanmiddag uit in de topwedstrijd tegen Peelpush. Het damesteam van Sliedrecht Sport was in het Limburgse Meijel in de eerste set niet bij de les en gaf ook de tweede set, waarin een positieve marge van vijf punten was opgebouwd, uit handen. Mede dankzij het sterke spel van de invallers Sanne Berculo, Esther Hullegie en Nienke de Waard slaagden de gasten er echter in een dreigende nederlaag af te wenden en de 2-0 achterstand in sets om te buigen in een 2-3 overwinning.

Niet voor het eerst dit seizoen werd er veerkracht getoond en werd alsnog in vijf sets een overwinning behaald op een titelconcurrent. Sliedrecht Sport staat inmiddels stevig op de tweede plaats hetgeen vier punten oplevert bij het begin van de play-offs. Omdat Sneek de volle buit behaalde tegen Zwolle gaat de Friese formatie weer alleen aan de leiding in de reguliere competitie. Sliedrecht Sport volgt op één punt met in haar kielzog Peelpush, Set-Up’65, Eurosped en Alterno. Op zaterdag 7 en woensdag 11 februari staan thuiswedstrijden op het programma tegen respectievelijk Eurosped en Alterno. Worden in deze twee duels goede resultaten geboekt dan eindigen de blauw-witten als nummer één of twee en beginnen zij met vijf of vier punten aan de kampioenspoule. Belangrijker is echter de vorm waarmee de ploeg over ruim drie weken begint aan het beslissende tweede deel van het seizoen waarin twee wedstrijden per week worden gespeeld. Tegen Peelpush duurde het even voordat het team op toeren kwam. Het verlies van de tweede set kwam hard aan aangezien Sliedrecht Sport een ruime voorsprong verspeelde. In de derde en vierde set werd de schade gerepareerd waarna in de vijfde set razendsnel orde op zaken werd gezet. De setstanden waren 25-22, 25-22, 16-25, 21-25 en 8-15.
Voor Krijnsen zal het een fijne gedachte zijn dat hij met dit spelersmateriaal wedstrijden kan laten kantelen en dat het team niet opgeeft.
Bron: Erik de Bruin.