VV Sliedrecht F7 kampioen

21 mei 2013 door Ruben

SLIEDRECHT - Zaterdag 18 mei is de F7 van VV Sliedrecht na een zenuwslopende wedstrijd tegen Nivo Sparta kampioen geworden. De ploeg boog een 4-1 achterstand om in een 5-4 overwinning. Daardoor was de 'dubbel' een feit, eerder werd de beker al gewonnen.

De pupillen van trainer Marcel Hessevoort zou aan een gelijkspel genoeg hebben voor het kampioenschap. De spelers hadden er dan ook alle vertrouwen in. Maar dat konden het toegestroomde publiek niet direct zien. Misschien dat de voetballers van de toekomst last hadden van de spanning, of van het kletsnatte veld.

Toch kwam VV Sliedrecht op voorsprong, dankzij een goal van Sam Baan in de tiende minuut. Deze voorsprong hield de ploeg vast tot aan de rust. Na de thee dreigde het alsnog helemaal fout te gaan. Nivo Sparta kwam al snel op gelijke hoogte. De lichte paniek die leek te ontstaan, werkte in het voordeel van Nivo. Plotseling stond het 4-1.

Gelukkig gaven de Sliedrechtse pupillen het niet op. Sam Baan, de maker van de openingstreffer, scoorde de 4-2 en de 4-3. Na deze mooie hattrick, was Stijn Prins dichtbij de gelijkmaker. De tijd begon toen al te dringen, maar toen was daar spits Lars Herssevoort. Hij tikte de 4-4 binnen en daarmee was de titel binnen. Het feest werd nog groter, toen Boaz Elsinga VV Sliedrecht op voorsprong zette: 5-4. Na een onvervalste thriller ging het kampioenschap toch naar VV Sliedrecht. En dat werd gevierd als echte mannen: in de modder.