Sliedrecht Sport kent ook geen genade met VoCASA

05 november 2015

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport-trainer Tim Oskam stipte het dit seizoen al een aantal keren aan: zijn ploeg maakt een mentale groei door. Dat het tussen de oren goed zit, bleek ook zaterdagavond in de topper voor eigen publiek tegen VoCASA. De thuisploeg sloeg de tegenstander als een hinderlijke vlieg van zich af toen aan het eind van de derde set om de belangrijkste punten werd gestreden.

Sliedrecht Sport had na het binnenhalen van de openingsset al zijn slag willen slaan in de tweede set, maar dat lukte nét niet. Een lichte teleurstelling, maar niet meer dan dat. Gedurende de hele derde set maakten de gastheren duidelijk dat er in De Stoep niets te halen viel voor  VoCASA, die matig aan de competitie is begonnen, maar normaal gesproken wel hoog zal eindigen. De marge bedroeg op een gegeven moment zelfs zeven punten. Echter, die voorsprong was aan het eind als sneeuw voor de zon verdwenen.
De Nijmegenaren kwamen terug tot 23-23 en dachten stiekem al aan setwinst. Dat liet Sliedrecht Sport echter niet gebeuren. Voordat de tegenstander het in de gaten had was het zo kostbare tweede punt veroverd. Een klap die hard aankwam bij VoCASA, die in de vierde set met 25-11 werd afgeserveerd door een ontketende thuisploeg, die de derde zege op rij boekte en de valse start bij promovendus Compaen (3-2 verlies) allang is vergeten. Alhoewel, in dat duel werden wijze lessen geleerd. In de daaropvolgende wedstrijden kende Sliedrecht Sport geen genade.
BRon: Erik de Bruin.