Sliedrecht Sport komt tekort tegen VC Sneek en verliest in vier sets

04 november 2015

SLIEDRECHT - De kenners vreesden al dat het ‘zaterdagavondje De Stoep’ tegen VC Sneek, één van de kampioenskandidaten, een moeilijke opgave zou worden. Die vrees werd bewaarheid want de blauw-witte brigade van Appie Krijnsen werd binnen anderhalf uur met 1-3 geklopt. Setstanden: 19-25, 25-22, 14-25 en 17-25.

In de eerste set liep Sliedrecht Sport voortdurend met twee, drie punten achterstand achter de feiten aan. Een weifelend begin met te veel foutjes tegenover een overtuigend en directer spelend Sneek. De tweede set leek een kopie te worden van de eerste, maar na een tussenstand van 14-18 was het ‘erop en erover’. Enkele mooie punten van Nienke de Waard brachten Sliedrecht Sport op setpoint. Celia Diemkoudre maakte het prima af.
In de derde en vierde set was Sneek duidelijk de betere ploeg. Vooral in de derde set lieten de Friezen zien dat ze titelkandidaat zijn. Door de snelle middenaanval moest Sliedrecht Sport te veel punten incasseren terwijl er onder andere door stroef lopende eigen servicebeurten te veel punten werden gemorst. Binnen achttien minuten was het pleit al beslecht: 14-25. In de vierde set kon de thuisploeg nog op gepaste afstand volgen tot 10-12. Toen ging bij Sneek de turbo erop en kwam Sliedrecht Sport met lege handen te staan. Een gevoelige 1-3 nederlaag die vanmiddag al kan worden rechtgezet in de uitwedstrijd tegen Irmato VC Weert. Zaterdagavond 25 oktober volgt de eerste wedstrijd in de Europese Challenge Cup. Sliedrecht Sport bindt de strijd aan met Vasas Boedapest en begint voor eigen publiek.
Bron: Erik de Bruin.