Sliedrecht Sport behoudt Europees perspectief dankzij zwaarbevochten overwinning

20 oktober 2015

SLIEDRECHT - ‘We zijn blijven knokken’, zei trainer-coach Appie Krijnsen gisteravond na afloop voor de camera van RTV Rijnmond. Dankzij die vechtlust sleepte Sliedrecht Sport een 3-2 overwinning in de wacht tijdens het eerste treffen met Vasas Boedapest en is er in elk geval perspectief om de volgende ronde van de Challenge Cup te bereiken.

Sliedrecht Sport was veel verder van huis geweest als zij niet er niet in was geslaagd de vierde set over de streep te trekken. In tegenstelling tot de thuisploeg, die in de derde set even aanhaakte, maar daarna de tegenstander weer uit zag lopen, bleef Vasas in de daaropvolgende set wel tot het eind op het vinkentouw zitten. Klaar om toe te slaan. Sliedrecht Sport mocht niet verslappen want anders zou het einde oefening zijn. En waarschijnlijk ook einde Europees avontuur want een 3-1 achterstand uitwissen in een uitwedstrijd is een helse opgave. Ook een 3-2 voorsprong verdedigen zal bepaald niet makkelijk worden, maar Sliedrecht Sport begint volgende week zondag (2 november) in de Hongaarse hoofdstad in elk geval wel met een voordelige uitgangspositie aan de return. Dat Vasas kwetsbaar is, bleek in de vijfde set, die relatief gemakkelijk met 15-10 werd gewonnen. In de eerste drie sets was de kwetsbaarheid van de thuisploeg gebleken. Er werden te veel fouten gemaakt. Het was slordigheid troef.
Bron: Erik de Bruin.