SKC Merwede komt op het juiste moment los en loopt twee punten in op koploper

16 oktober 2015

SLIEDRECHT - ,,Als we tegen Maassluis ook twintig punten maken, gaan we met de overwinning aan de haal.” Aldus SKC Merwede-trainer Enno Verhoef, die zag dat zijn team zich gisteren in het laatste kwart van de wedstrijd los worstelde van DVS’69. Met als gevolg een 20-15 overwinning, die moeizamer tot stand kwam dan de uitslag doet vermoeden.

De hekkensluiter uit Hendrik-Ido-Ambacht had zich 45 minuten een uiterst taaie opponent getoond. Dat was geen verrassing want in de tweede klasse waarin Merwede actief is doen de ploegen weinig voor elkaar onder. Alleen Maassluis steekt er boven uit. Aan de ongeslagen status van de lijstaanvoerder kwam gisteren een eind. Maassluis verloor in Middelburg met 15-14 van ONDO. Wint Merwede op 17 januari in en tegen Maassluis dan bedraagt de achterstand nog maar één punt. Ervan uitgaande dat ONDO en CKC Kinderdijk ook winnen barst er dan een titelstrijd los tussen vier ploegen. Verhoef wenste nog niet op de zaken vooruit te lopen. ,,In deze lastige competitie moet je het echt van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. We kijken vooral naar onszelf.”
Evenwicht
Merwede begon flitsend aan de tweede competitiehelft en leek over DVS’69 heen te walsen. Echter, een 7-2 voorsprong verdween in de laatste tien minuten als sneeuw voor de zon. De gasten schoten in een tijdsbestek van drie minuten vier keer raak en brachten geheel onverwacht de stand in evenwicht. De thuisploeg moest het initiatief aan de tegenstander laten en keek na rust aanvankelijk constant tegen een achterstand aan. Verhoef bereidde langs de lijn al een strategische zet voor om DVS’69 alsnog op de knieën te krijgen, maar dat bleek niet nodig te zijn. Topschutter Kevin van Beest leidde zijn ploeg de weg met twee fraaie treffers van afstand. Mede doordat bij de opponent twee rebounders, die een belangrijke rol speelden in het aanvalsspel, waren uitgevallen door blessures slaagde zij er niet meer in om aan te klampen.
‘Op balbezit’
Het deed Verhoef deugd dat Merwede weer de barrière van twintig punten slechtte. ,,Normaal gesproken ben je dan spekkoper. Aan het begin van de competitie maakten we gemiddeld vijftien punten. Je ziet aan de tegenstander van vandaag dat dit niet genoeg is. Ondanks hun wederopstanding aan het eind van de eerste helft. DVS was toen enorm effectief en wij waren in die fase wat minder als collectief. Uiteindelijk heeft ons dat niet de das omgedaan, maar we hadden het wel heel moeilijk in de tweede helft omdat zij hun spelletje konden spelen. In Hendrik-Ido-Ambacht waren de rollen omgedraaid. Toen speelden wij op balbezit en hadden zij daar geen antwoord op. Wij wisten gelukkig wel een opening te vinden. We kwamen op het juiste moment los.”
Scores SKC Merwede: Kevin van Beest 6, Steven Bakker 5, Iris van Eijl 2, Simone de Graaf 2, Ramon van Meeteren 2, Tessa Visser 2 en Robbert Bakker 1.
Bron: Erik de Bruin.