Sliedrecht scoort er lustig op los en lijkt klaar voor de kraker tegen Nieuw-Lekkerland

02 oktober 2015

SLIEDRECHT - Trainer Kees van Loon: ,,We hebben niet heel veel kansen gecreëerd, maar het rendement was heel hoog’ In de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen Pelikaan deed Sliedrecht zichzelf tekort door niet meer dan één keer te scoren. Na de pauze maakte de formatie van trainer Kees van Loon dit euvel ruimschoots goed en won uiteindelijk met 5-0.

Door Joop Hartog
Ondanks meer balbezit wist Sliedrecht in het eerste halfuur nauwelijks kansen te creëren. De thuisploeg controleerde wel de wedstrijd. De opbouw van achteruit was zoals inmiddels gebruikelijk zeer behoudend. Alleen kwam de lange pass naar de voorwaartsen beter aan dan  vorige week. Jordi de Jong was op de rechterflank de meest actieve aanvaller, maar kansen bleven in de beginfase uit. Het eerste gevaar kwam van de gasten in de persoon van Randy Kroos. Zijn harde schot in de korte hoek vanaf de rechtervleugel werd bekwaam door doelman Basjan Munten tot corner verwerkt. Na dik een halfuur  de eerste grote kans op de openingstreffer voor Sliedrecht.  Een scherpe voorzet van Luciano van Harlingen werd door keeper Delano Korststam verkeerd beoordeeld waardoor De Jong binnen kon tikken. Echter, zijn inzet stuiterde voorlangs het doel. Direct daarna opnieuw Sliedrecht dat de score had moeten openen. Een schuiver van de vrijstaande Levy Liesdek belandde rechtstreeks in de handen van de keeper. Tot dan toe had Pelikaan niet veel in te brengen tegen de Sliedrecht-verdediging. Vijf minuten voor de pauze bracht een vrije trap van Johan Versluis de keeper in moeilijkheden. Via de vuisten van de goalie stuiterde de bal terug in het veld waar Dennis Verhoef klaar stond om de score te openen. Op slag van rust kwam Sliedrecht voor de eerste keer in de problemen toen een vrije trap van Thomas den Boer vanaf circa zestien meter naast caramboleerde. ,,In de eerste helft hadden we eigenlijk minimaal twee of drie keer moeten scoren”, zei aanvoerder Stefan van Dam na afloop. ,,Helaas bleef het bij één doelpunt en een aantal halve kansen.”
Snel tweede doelpunt
Na de kantwisseling trok Sliedrecht direct het initiatief weer naar zich toe hetgeen binnen twee minuten resulteerde in een tweede doelpunt. Na een mislukte actie van Van Dam kreeg Verhoef nog de mogelijkheid om het af te maken, maar het was uiteindelijk De Jong die de terugkaatsende bal binnenschoot. Sliedrecht bleef volharden in het terugzakken wanneer Pelikaan in balbezit was. Hierdoor ontstond er ruimte achter de Zwijndrechtse verdediging waarvan de snelle Verhoef regelmatig gebruik maakte. Zo ook na bijna een uur toen hij diep over de rechtervleugel de bal in één keer over de uitlopende keeper en het doel schoot. De 3-0 liet niet lang op zich wachten. Na een prima actie van Van Harlingen in de 65e minuut werd zijn voorzet beheerst afgemaakt door middenvelder Onur Ulusan.
Zes seconden
Het meest memorabele moment was in de 83e minuut. De zoals altijd hard werkende Verhoef werd vervangen door Roy Leeuwestein op het moment dat Sliedrecht een vrije trap mocht nemen. Leeuwestein posteerde zich in de spits en kopte de vrije trap onmiddellijk binnen nadat hij precies zes seconden in het veld stond. Luttele minuten voor het einde bracht Van Harlingen de 5-0 eindstand op het bord. Misschien een enigszins geflatteerde uitslag in een matige wedstrijd, maar Van Loon was het daar niet mee eens. ,,Ik vind dat we de hele wedstrijd hebben gecontroleerd en in de eerste helft  zeker twee goals te weinig hebben gemaakt. Achterin gaven we helemaal niets weg. We hebben niet heel veel kansen gecreëerd, maar het rendement was vandaag heel hoog.” Over het feit dat vooral in de eerste helft de spitsen moeilijk te bereiken waren, was de oefenmeester duidelijk: ,,Als je zag hoe Pelikaan speelde, met heel veel mensen achter de bal, is het moeilijk openingen te vinden. Wij doen dit met geduld. Ik was blij met dat snelle tweede doelpunt na rust. Toen moest de tegenstander wel komen.”
Cruciale wedstrijd
Het fraaie resultaat was een opsteker voor Sliedrecht, dat met het enigszins aangepaste aanvalssysteem steeds beter uit de voeten lijkt te kunnen. Zaterdag 7 maart staat een cruciaal duel op het programma. In de uitwedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland, dat dit weekend voor de tweede achtereenvolgende keer verloor, moet het team bewijzen weer de weg naar boven te hebben ingeslagen. Aftrap: 14.30 uur.
Beloftenteam
Het tweede team startte vorige week met een fraaie overwinning op Kozakken Boys aan de tweede competitiehelft, maar stelde gisteren teleur. In Dordrecht werd in een matige wedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Oranje.Wit 2.
Bron: Erik de Bruin.