SKC Merwede komt gehavend uit de strijd, maar wint wel na weer een bliksemstart

20 november 2015

SLIEDRECHT - SKC Merwede heeft de flitsende competitiestart gisteravond een vervolg gegeven in Maasland. Mede-titelkandidaat ODO werd in eigen huis met 14-17 verslagen. Net als tegen PSV werd het verschil gemaakt in de eerste helft. Kevin van Beest (zie foto) was de grote man met acht treffers.

Merwede zette meteen de toon. De thuisploeg keek razendsnel tegen een 1-4 achterstand aan. Vervolgens stokte de aanvalsmachine. De gasten wisten een kwartier lang niet te scoren, maar slaagden er wel in de voorsprong te behouden. ,,In het tweede deel van de eerste helft kwamen we weer prima  in ons spel”, aldus trainer-coach Enno Verhoef, die zijn ploeg zag uitlopen naar een comfortabele 5-12 tussenstand bij rust. Na de pauze slaagde Merwede er niet in de marge uit te bouwen. De voorsprong werd wel geconsolideerd. ,,Hoewel de eindstand misschien de indruk geeft dat het nog spannend werd, is de overwinning nooit in gevaar geweest. Vijf minuten voor tijd stond het 11-17. Jammer genoeg hebben wij in de slotfase niet meer gescoord en ODO nog wel drie keer. Een glansrijke zege op een titelconcurrent met zes, zeven punten verschil was natuurlijk nog mooier geweest, maar hier ben ik ook tevreden over. We hadden even moeite met hun fysieke spel, maar daar hebben we antwoord op gevonden.”
Gehavend
Wel is het de vraag hoe Merwede voor de dag komt als over twee dagen alweer buitenshuis de degens worden gekruist met promovendus BMC uit Berlicum. Enkele Sliedrechtse korfballers kwamen gehavend uit de strijd. Robbert Bakker moest in de eerste helft worden gewisseld omdat hij duizelig was na een botsing met zijn directe  tegenstander. Topschutter Kevin van Beest speelde de wedstrijd wel uit, maar hield aan de fysieke strijd (Verhoef: ‘De scheidsrechter had iets meer mogen fluiten’) een dikke wang en een bebloede wenkbrauw over. Vanavond wordt bij de training bekeken of zij zaterdag in actie kunnen komen. Bakker werd gisteravond vervangen door Twan van de Wetering, die daarvoor al met het tweede team in actie was gekomen. Een kwartier voor het eindsignaal schoot de kramp erin en kwam zijn ploeggenoot Martijn van Rijsbergen in het veld.
Scores SKC Merwede: Kevin van Beest 8, Iris van Eijl 2, Simone de Graaf 2, Tessa Visser 2, Twan van de Wetering 2 en Dik Bikker 1.
Bron: Erik de Bruin.