Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Heren Sliedrecht Sport tonen karakter'
06mrt

Heren Sliedrecht Sport tonen karakter

SLIEDRECHT - Op weg naar het kampioenschap en de felbegeerde promotie naar de Eredivisie, kregen de heren van Sliedrecht Sport afgelopen zaterdag Cito uit Zeist op bezoek. Met Zaanstad virtueel op de gedeelde eerste plaats (als in de twee inhaalwedstrijden de volle zes punten behaald worden) moest het blauw-witte team de volle winst thuis pakken. Ondanks de goede bedoelingen, preek er na 40 minuten een 0-2 achterstand in sets op het bord. Een afstraffing leek in de maak. Het tij werd echter tijdig gekeerd en met een 3-2 overwinning en twee punten werd door de Sliedrechters de kleedkamer opgezocht. Een dag later mocht Zaanstad wel de volle drie punten bijschrijven door een 0-3 winst bij VoCASA. De druk ligt nu bij de Noord-Hollanders om ook de twee inhaalwedstrijden maximaal te presteren in de race naar het kampioenschap.

Lees hierbij het ‘achter de schermen’-verslag van Gerard Baan, passer-loper van H1 Sliedrecht Sport. “Na twee weken rust, mochten we afgelopen zaterdag eindelijk weer onze kunsten vertonen op het centercourt in onze eigen sporthal De Stoep. Twee weken van rust waren het niet voor een van onze concurrenten, Zaanstad, zij wisten de maximale punten te halen en komen steeds dichterbij. Sterker nog, ze kunnen ons op setsaldo aftroeven, wanneer ze de maximale punten blijven halen. De spanning in de top wordt dus met de week hoger. Aan ons de taak om de druk bij de concurrenten hoog te houden en elke wedstrijd het maximale eruit weten te halen. Ditmaal moest het gebeuren tegen het altijd lastige Cito uit Zeist. Al twee keren kwamen we ze dit seizoen tegen, twee keer wisten wij aan het langste eind te trekken. Cito was dus duidelijk uit op revanche en dat zou deze wedstrijd ook wel blijken.”

“De eerste set wisten we goed te starten, Cito werd onder druk gezet met een goede serve, kansen werden afgemaakt en een snelle voorsprong was een feit. De eerste set leek al binnen en dat was in het veld goed te zien. De scherpte ging er vanaf, de side-out werd minder makkelijk gemaakt, Cito rook kansen en wist terug te komen. De rollen waren omgedraaid, ditmaal was het Cito die Sliedrecht serverend onder druk wist te zetten. Een spannend einde van de set was het gevolg. Boven de twintig wisten beide teams de ‘big points’ te maken, maar toch was het de ervaring van de mannen uit Zeist die de doorslag gaf, 24-26.”

“Ook in de tweede set was de scherpte nog niet helemaal terug. Passend hadden we het moeilijk, waardoor we teveel voor elkaar moesten oplossen in plaats van te scoren. Cito wist de ballen die terugkwamen eenvoudig te scoren, waar vooral hun middens dodelijk waren deze wedstrijd. Wat volgde was een gelijk opgaande strijd, waar wederom Cito het scherpst was tijdens de ‘big points’, 23-25.”
“Een onverwachte maar verdiende 0-2 achterstand stond er na een uur spelen op het scorebord. Gingen hier dan de titelaspiraties verloren, of konden we nog een keer alles naar boven halen om deze achterstand om te buigen in een overwinning? Paul en Marnix gooiden de opstelling helemaal om, Daniel en Albert kwamen het veld in en moesten voor de nodige energie zorgen. De tribunes stroomden steeds voller en de kopjes gingen weer omhoog. De 3e set begonnen we scherper en wisten we een kleine voorsprong te pakken. Cito was niet van plan om alsnog de winst uit handen te geven en deed er ook een schepje bovenop. De emoties liepen soms hoog op, de rijke historie van onderlinge ontmoetingen zorgt altijd voor een stukje extra motivatie om te winnen. Een gele kaart viel er te noteren aan Cito zijde, maar verder wist het arbitrale duo alles onder controle te houden. Sliedrecht wist de voorsprong ditmaal op vijf punten te houden, waardoor de strijd boven de twintig dit keer werd vermeden. Met 25-20 werd de achterstand in sets teruggebracht tot 1-2.”

“In de vierde set liet Sliedrecht eindelijk zien waartoe het in staat is, deze set werd een eenvoudige prooi voor de koploper van de topdivisie. De pass werd weer gebracht, de middens scoorden weer als vanouds en ook de tempoballen op de buitenkanten waren niet aan te lopen voor de middens van Cito. Serverend werd er voldoende druk geleverd, Eargenell liet zien dat hij weer helemaal terug was en etaleerde meerdere malen zijn sprongserve. Met 25-15 werd de vierde set binnengehaald, waardoor een vijfde set de beslissing moest brengen.”

“Deze vijfde set begon Cito scherper en wist direct uit te lopen naar een 1-5 voorsprong. Gelukkig waren we op tijd wakker en wisten we, voor de kantwissel, de stand alweer om te draaien. Het publiek ging er nog maar eens achterstaan, wat het spelen nog zoveel mooier maakt, bedankt daarvoor. Zeker het tweede deel van de wedstrijd was het weer volle bak en is het heerlijk volleyballen. Cito zorgde nog voor een aantal stuiptrekkingen, maar de winst kwam deze set geen moment meer in gevaar. Met 15-9 trok Sliedrecht aan het langste eind en daarmee was de winst na een enerverend gevecht binnen.”
“Komend weekend spelen we de kraker in Hengelo. Met dit team hebben we nog een appeltje te schillen, ze wisten als enige team de punten uit de Stoep mee te nemen. U kunt erbij zijn, er vertrekt namelijk vanuit Sliedrecht een bus die u voor de deur van de sporthal in Hengelo afzet. Dames 1 speelt deze zaterdag niet thuis, maar een weekendje zonder volleybal zou natuurlijk zonde zijn. De eerste aanmeldingen zijn al binnen, maar we zouden het fantastisch vinden als de bus vol komt. Aanmelden kan op de Sliedrecht Sport site en voor vragen kun je mailen naar busreis@sliedrechtsport.nl.”

Foto: Ron de Groot.Deel dit bericht met je vrienden!