Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste schaakteam vrij kansloos tegen koploper Krimpen' Jorik Klein
13mrt

Eerste schaakteam vrij kansloos tegen koploper Krimpen

SLIEDRECHT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht was in de zevende ronde van de landelijke competitie vrij kansloos tegen koploper Krimpen ad IJssel 1. Nog voor het einde van de eerste tijdcontrole stond de 6-2 eindstand al op het scorebord. Met 6 punten is het Sliedrechtse vlaggenschip nog niet veilig. In de laatste 2 ronden kan het Sliedrechtse team zich definitief in veilige haven spelen. Teamleider Jerry van Rekom kende personele problemen en miste 2 van zijn topspelers, waardoor hij zelf aan de bak moest. Dat deed hij echter aan bord 2 met verve door al snel een remise te bewerkstelligen. Dat was voorlopig wel het laatste wapenfeit van de Sliedrechtspelers.

Achtereenvolgens leden Peter van den Bergh, Andrew Mensing, Robert van Rekom en Tobias Dekker een nederlaag.
Vervolgens miste Niels Mijnster een kans op de winst en zag hij zijn stelling in remise verzandden.
Kopman Wim Hokken speelde een aanvallende partij, maar de invaller zag zijn geofferde pion uiteindelijk niet meer terug.
Bij een 6-1 achterstand redde Jorik Klein de eer door een modelpartij te winnen.
Door de nederlaag is het eerste team wel aardig in degradatiegevaar gekomen, maar gezien het programma is de kans op handhaving reëel. Op 1 april komt nummer laatst, HWP/Sas van Gent 4, in Sliedrecht op bezoek en bij Sliedrechtse winst zal het eerste team ook volgend seizoen weer in de landelijke derde klasse van de KNSB uitkomen.
Jeugdschaker Maarten Hartkoren start uitstekend in Voorjaarscompetitie

Hij deed in de Najaarscompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht al van zich spreken met twee derde plaatsen, in de Voorjaarscompetitie is hij uitstekend gestart. Maarten Hartkoren – want daar hebben we het over – heeft uit de eerste 3 ronden maar liefst 2,5 punten behaald. In de derde ronde moest hij wel remise toestaan tegen nieuwkomer Maurits van der Starre, maar met zijn score is Maarten direct wel één van de favorieten voor het jeugdkampioenschap van Sliedrecht.

Opvallend is ook de goede start van Miquel Verhoef met 1,5 uit 2 partijen.  Ook een andere nieuwkomer – Jurriaan Groeneveld – kende met 2 uit 3 een verrassende start.
In de tweede groep is Karel Peursem nog steeds ongenaakbaar. Ook in de derde ronde kwam hij tot winst en wel tegen Berachuyah de Bruin.
Baruch Alberts en Sharujan Ratnam zijn de naaste belagers van Karel. Ook hier wordt een zeer spannende competitie verwacht.

Nieuwkomers kunnen nog instromen in de onlangs gestarte Voorjaarscompetitie. Aanmelden kan elke donderdagavond vanaf 19.00 in Activiteitencentrum De Havik.Deel dit bericht met je vrienden!