Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrecht Sport wederom beste jeugdopleiding Nederland'
20mrt

Sliedrecht Sport wederom beste jeugdopleiding Nederland

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport heeft, net als vorig jaar, uit handen van de Nevobo de Jaap van Kasteeltrofee voor de beste jeugdopleiding van Nederland in ontvangst mogen nemen. De prijs werd gisteren uitgereikt tijdens de finaleronde van de Nationale Open Jeugdkampioenschappen, waarbij maar liefst drie Sliedrechtse teams Nederlands Kampioen werden.

Er zijn in totaal acht nationale titels te vergeven. Zowel bij de meisjes als de jongens wordt met de laatst overgebleven acht teams gespeeld in de categorieën A (t/m 18 jaar), B (t/m 16), C (t/m 14) en D (t/m 12). Sliedrecht Sport was één van de drie verenigingen die nog in zes categorieën opgingen voor de titel.

Jongens A, bestaande uit Rick van der Sluis, Rick Julicher, Glen Korevaar, Marijn Ottevanger, Luuk van der Leeden, Luke Amersfoort, Friso Voorberg, Kristian van Heteren, Sem Brinkman, Max Niewenhuis, Jelle van Rekom, Yorick de Groot en coaches Bas de Groot, Paul van der Ven en Jesse van Leeuwen wist in Apeldoorn zowel de poulewedstrijden, de kruisfinale als de finale winnend te voltooien en mag zich Nederlands Kampioen noemen.

Ook Jongens B: Joel Blokland, Leon Tubbing, Jelmer Schep, Chiel Kaptein, Niels Middendorp, Jeffrey van den Berg, Wesley Boer, Xander Prins, Albert van Lingen, Dan Brinkman en coaches Frank Vlot en Marnix Elbers is Nederlands Kampioen geworden. In Doetinchem wonnen zij alle wedstrijden.

Ook in Lichtenvoorde was de hoogste plek op het ereschavot voor Sliedrecht Sport. Jongens C met Jelle Leeuwis, Aron Huijser, Berend de Vries, Youri van der Pol, Gus Rooswinkel, Justin Visser, Davi Beltrao, Barth Tieman, Timon Zoutendijk, Joost Suijker, Siebe Vermaas, Mart de Groot en coaches Daniel van Helden en Jasper Bouter dragen een jaar lang de titel ‘Nederlands Kampioen’.

Jongens D moest alleen in de finale buigen. Zilver in Wijchen dus voor Levi van de Giessen, Xander van der Pol, Quinten Boer, Robin Bakker, Luuk de Groot, Duncan Cnosse, Donna de Jong en coaches Jolanda de Groot en Bianca Boer.

De meisjesteams die nog in de race waren tijdens de finaleronde, haalden de eindstrijd om de nationale titels niet. Meisjes C werd vijfde van Nederland en Meisjes B moest genoegen nemen met de zevende plaats. De overall goede prestaties waren wel goed voor de Jaap van Kasteeltrofee. Het is de vierde keer dat Sliedrecht Sport deze prijs ontvangt. Eerder gebeurde dat in 2003, 2005 en 2016.Deel dit bericht met je vrienden!