woensdag 27 mei 2020

Alles over Sliedrecht

100 jaar Sliedrechtse Oranje Vereniging

16 april 2011
Van zaterdag 16 april 2011 tot en met zaterdag 04 juni 2011
Van 14:00 uur tot en met 17:00 uur

100 jaar Sliedrechtse Oranje Vereniging, is de titel van de expositie die vanaf zaterdag 16 april 2010 te zien is. Het archief ging ondersteboven voor 100 jaar Oranje boven. Zowel de Sliedrechtse Oranje Vereniging als het Sliedrechts Museum heeft uniek materiaal voor de dag gehaald om deze tentoonstelling interessant te maken. De bezoeker van deze expositie maakt een reis door de tijd en ziet en beleeft hoe in Sliedrecht honderd jaar lang het Oranje feest gevierd is. Er is onder meer veel foto materiaal uit die periode bewaard gebleven. De Oranjefeesten in het verleden en in het heden zijn steeds ware volksfeesten.
De plaatsen waar de Oranjefeesten werden gehouden zijn in de loop der tijd nog al eens van locatie veranderd. Het is verrassend     terug te zien waar dit zoal gebeurde. Op zo’n Oranje dag werden in competitieverband door schoolkinderen behendigheidsspellen gedaan onder toezicht van de leerkrachten van toen. Er waren ook prijzen te winnen, wat het enthousiasme tot deelname bevorderde. Deze 100-jarige geschiedenis van een volksfeest in Sliedrecht laat ook veel zien van de mensen die er aan hebben deelgenomen en dat maakt deze tentoonstelling juist zo charmant. Het is een verhaal over de Sliedrechter die op zijn of haar wijze de Koninginnedag vierde.
Ter gelegenheid van dit jubileum is door 2 oud-bestuursleden van de Sliedrechtse Oranje Vereniging, de heren Rien van Es en Wout van Rees, een herdenkingsboek gemaakt dat bij de officiële opening van de tentoonstelling op 15 april gepresenteerd zal worden. Het jubileumboek is in het Sliedrechts Museum en bij de locale boekhandel verkrijgbaar.
De expositie is te zien vanaf zaterdag 16 april tot en met zaterdag 4 juni 2011.
Het Sliedrechts Museum, Kerkbuurt 99-101 is elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag geopend van 14:00 tot 17:00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!