Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Nieuw bij crescendo: spelen met muziek'
01mrt 2012

Nieuw bij crescendo: spelen met muziek

Van donderdag 1 maart 2012 tot en met zaterdag 31 maart 2012.

In maart zullen er weer drie cursussen starten bij Muziekvereniging Crescendo. Naast Muziek op Schoot en Algemene Muzikale Vorming biedt Crescendo nu ook de cursus Spelen met Muziek aan.
 
Spelen met Muziek is nieuw bij Crescendo. Kinderen van 5 en 6 doen niets liever dan spelen met vriendjes en vriendinnetjes. In de cursus Spelen met Muziek ligt de focus dan ook helemaal op plezier maken met muziek. Door wekelijks samen met andere kinderen liedjes te zingen, te bewegen op muziek en muzikale spelletjes te spelen zullen de kleuters zich prima vermaken en het is nog leerzaam ook. In het tweede cursusjaar zal een voorzichtige start gemaakt worden met notenlezen en de blokfluit.
 
Muziek op Schoot is een cursus speciaal voor de allerkleinsten waarin kinderen van 1 tot en met 4 jaar samen met een ouder kennis maken met muziek. Onderzoek heeft uitgewezen dat muziek in deze fase van de ontwikkeling het concentratievermogen, de motoriek en het groepsbesef stimuleert. Door middel van kinderliedjes, trommeltjes, bellenbandjes, klokkenspelletjes en veel beweging worden de zintuigen geprikkeld waardoor het kindje op jonge leeftijd al een basis krijgt voor de muzikale vorming.
 
Tijdens de cursus Algemene Muzikale Vorming leren kinderen van 7 tot en met 10 jaar samen met leeftijdsgenootjes echt muziek maken. Naast blokfluit spelen wordt er gezongen, geklapt en is er minimaal één optreden per jaar. Verder leren de kinderen veel muziekinstrumenten kennen. Na afloop van de cursus zijn de jonge muzikantjes vertrouwd met de basisbeginselen van het muziek maken; zoals ritmiek, maatsoorten en andere aanwijzingen in het notenschrift. 
 
Voor alle cursussen zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u bellen naar 0184-420201 of kijk op www.crescendosliedrecht.nl.
 
 

Foto: Op de foto ziet u een groep enthousiaste AMV-leerlingen. 

Contactinformatie:
Website:http://www.crescendosliedrecht.nl/


Deel dit bericht met je vrienden!