Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'De Kunst van het Beeldhouwen'
28apr 2012

De Kunst van het Beeldhouwen

Zaterdag 28 april 2012, van 10:30 uur tot 16:00 uur.

Zaterdag 28 april 2012 is op het plein achter het Sliedrechts Museum een expositie en tegelijk een demonstratie te zien van de Sliedrechtse Beeldhouwgroep. Een enthousiaste groep mensen die als hobby beeldhouwen gaat uitbeelden. Een creatieve club die verrassende beelden oplevert. 

De groep bestaat nu ruim zeven jaar en er zijn 21 personen in variërende leeftijd mee bezig; het oudste actieve lid is pas 92 jaar. Elke vrijdagmorgen komt de groep bijeen, met uitzondering van de maanden juli en augustus, en dan wordt er op los gehakt maar dan wel met bijzondere resultaten.

De bezielende leiding is in handen van de dames Ardine van der Kuijlen en Pieta Mostert. 

Beeldhouwen is een aparte en rustgevende bezigheid waarin het gevoel voor creativiteit bijna vanzelf tot ontwikkeling komt. Maar hoe doe je dat nu? Wat is nu beeldhouwen? Pak je een brok steen en hak je alles weg wat niet lijkt op wat je bereiken wilt, of is het meer? De Sliedrechtse Beeldhouwgroep wil dat graag demonstreren op zaterdag 28 april 2012. U kunt het komen zien en bewonderen vanaf 10:30 tot 16:00 uur bij het Sliedrechts Museum. Bereikbaar vanaf de Kerkbuurt of via het parkeerterrein aan de Van Goghstraat. De toegang is gratis. De weersverwachtingen voor zaterdag zien er redelijk goed uit. Mocht het onverhoopt een regenachtige dag worden dan zal de tentoonstelling een week later gehouden worden. Men gaat uit van een gunstig weerbeeld. 
Contactinformatie:
Locatie: Sliedrechts Museum


Deel dit bericht met je vrienden!