Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Verrassingen in het Sliedrechts Museum'
30jun 2012

Verrassingen in het Sliedrechts Museum

Zaterdag 30 juni 2012, van 14:00 uur tot 17:00 uur.

 Zaterdag 30 juni 2012 is de laatste dag dat u de expositie “Een opwindende blik op speelgoed” kunt komen bewonderen. Omdat deze expositie de laatste maand ingaat wordt het bezoekend publiek op een verrassende wijze ontvangen en de bedoeling is natuurlijk dat u dat zelf komt ontdekken. 

Blikken speelgoed met een opwindsysteem of met een vliegwiel vanuit heel de wereld staat op een bijzondere wijze uitgestald in het museum op de Kerkbuurt te Sliedrecht. Niet zomaar speelgoed, maar speelgoed waar in het verleden ook werkelijk mee gespeeld is. Hijskranen, vliegtuigen, vele soorten automobielen en vrachtwagens zijn te zien.

Een heel apart stuk is een stoomtrein uit het jaar 1910. Er is ook blikken speelgoed te zien van achter het IJzeren Gordijn; de vroegere Sovjet Unie. Spectaculair zijn de Franse elektrische autobaan uit 1927 en de Amerikaanse brandweerauto's. Dat er trapauto's bestaan weten we, maar een trapvliegtuig van de Rode Baron is toch wel een blikvanger. Het Sliedrechts Museum laat zien waar u vroeger mee gespeeld hebt. Alle jonge kinderen die met hun ouders meekomen ontvangen een verrassing.
 
De expositie loopt tot en met zaterdag 30 juni 2012. Het museum is elke woensdag en zaterdag geopend van 14:00 tot 17:00 uur. 
Contactinformatie:
Locatie: Sliedrechts Museum


Deel dit bericht met je vrienden!