Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Cursus kinderen in veranderende gezinssituatie'
10apr 2013

Cursus kinderen in veranderende gezinssituatie

Woensdag 10 april 2013.

Op de Oranje-Nassau School start woensdag 10 april de cursus “Kids op Koers”. De cursus wordt gegeven door Wilma Bakkeren, orthopedagoog bij Goedegebuure Psychologen te Papendrecht. Deze praktijk werkt al langer samen met de Oranje-Nassau school.

De cursus is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar die te maken hebben met ingrijpende veranderingen in de gezinssituatie. Het kan gaan om een echtscheidingssituatie of het verlies van een gezinslid door overlijden. Kinderen kunnen het daar moeilijk mee hebben. Voor de meeste kinderen in deze situaties geldt dan ook dat het fijn is om wat extra ondersteuning te krijgen.  
 
In Kids op Koers staan wordt met het kind stilgestaan hoe hij/zij de veranderingen in de gezinssituatie beleeft. Samen met leeftijdgenoten krijgen kinderen uitleg over het herkennen en verwoorden van gevoelens en handvatten om op een goede manier met de gezinssituatie om te gaan.
 
In zes bijeenkomsten wordt stil staan bij thema’s als gevoelens, ouders, broers/zussen, omgaan met moeilijke situaties, nieuwe gezinsleden en samen verder in de nieuwe gezinssituatie. Bijeenkomst nummer 7 is een terugkombijeenkomst en zal een aantal weken na bijeenkomst nummer 6 gehouden worden. 
 
In de naam van de cursus ‘Kids op Koers’, wordt de verwachting en de doelstelling weergegeven: het samen praten over de cursusthema’s, het werken aan opdrachten en het oefenen met situaties, zal bijdragen aan een goede koers en een goede ontwikkeling.
 
Ouders worden bij de cursus betrokken. Voìoìr de cursus kunnen deze zich opgeven voor een introductiegesprek. Ouders krijgen dan een toelichting op wat hun kind in de cursus leert en er is ruimte voor vragen of het bespreken van zorgen over het kind. Aan het einde van de cursus is er een evaluatiegesprek met de ouder(s).
 
Deze eerste keer wordt de cursus alleen aangeboden aan leerlingen van de Oranje-Nassau school. Afhankelijk van de eerste ervaringen en aanvragen kan de cursus ook op andere scholen of locaties aangeboden worden.
 
Meer informatie over Goedegebuure Psychologen en behandeling of begeleiding van kinderen kunt u vinden op onderstaande website
 
 
 
Contactinformatie:
Organisator: Goedegebuure Psychologen
Website:http://www.goedegebuure.info


Deel dit bericht met je vrienden!