Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'In het spoor van de Koning'
01mei 2013

In het spoor van de Koning

Van woensdag 1 mei 2013 tot en met vrijdag 31 mei 2013.

In de maand mei kunt u in de voetsporen treden van onze nieuwe koning Willem-Alexander. Dat kan in het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. 

Onze koning heeft een opleiding gedaan in water management en als onderdeel daarvan heeft hij het Nationaal Baggermuseum bezocht. 
 
Nederlandse baggerbedrijven zijn in heel de wereld bekend door waterbouwkundige werken. Koning Willem Alexander, toen nog prins, leerde in het Baggermuseum zelfs nog vele interessante feiten. Maar dat is niet alleen voorbehouden aan koninklijke gasten, iedereen die dit unieke museum bezoekt steekt er iets van op. 
 
Een deel van de route die Willem-Alexander in het Baggermuseum heeft gelopen zijn aangegeven met oranje voetstappen. Een reeks van nog niet eerder vertoonde foto's van zijn bezoek aan het Nationaal Baggermuseum en de stoombaggermolen “Friesland” kunt u zien en doe een leuke speurtocht met de kinderen. 
 
Willem-Alexander werd door ervaren baggeraars rondgeleid en ingelicht over de geschiedenis van waterbouwkundige werken, een industrie die voor Nederland van groot belang is. Iedereen wordt in het Nationaal Baggermuseum koninklijk ontvangen. 
 
Het Nationaal Baggermuseum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. 
Contactinformatie:
Locatie: Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht
Organisator: Nationaal Baggermuseum
Website:www.nationaalbaggermuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!