Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Toekomst bij 'Leven aan boord''
20mei 2013

Toekomst bij 'Leven aan boord'

Van maandag 20 mei 2013 tot en met zaterdag 31 augustus 2013.

Onlangs is in het Nationaal Baggermuseum een tentoonstelling geopend over het leven aan boord van baggerwerktuigen. Te zien is onder welke omstandigheden op het werk werd verbleven.

Dat kon uiteenlopen van een hut aan boord of een ruimte aan de wal waar je in de meeste gevallen met meerderen in huisde. Een éénpersoonshut was voorbehouden aan de kapitein en de hoofdmachinist aan boord van een zeegaande sleephopperzuiger.
 
De overige verblijven waren meestal ingericht voor twee of vier personen. De bemanning van stationair werkende schepen, zoals baggermolens en snijkopzuigers, hadden meestal een accommodatie aan de wal en soms op een ark. 
 
Dat is vandaag de dag wel even anders. Vrijwel iedereen kan beschikken over een één persoons hut die is voorzien van airconditioning, computeraansluiting en wifi. Het uitvoeren van baggerwerken is nog steeds een aangelegenheid waar je mannen tegenkomt. Maar ook dat kan in de toekomst wel eens gaan veranderen en dan kom je aan boord jonge dames in overall tegen. Deze nieuwe tijd in de baggerwereld is voorlopig alleen nog te zien in het Baggermuseum waar beide dames werden gefotografeerd.
 
Meer informatie, zoals openingstijden, is te vinden op de website van het Baggermuseum.
 
Contactinformatie:
Locatie: Molendijk 204
Organisator: Nationaal Baggermuseum
Website:www.nationaalbaggermuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!