Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Openbare examens pianoleerlingen'
02jul 2013

Openbare examens pianoleerlingen

Dinsdag 2 juli 2013 vanaf 19:30 uur.

Op dinsdagavond 2 juli leggen de twee meest vergevorderde  pianoleerlingen van Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht, Henrike van Tuijl en Christianne Blijleven, in het openbaar hun D-examen af. Dit examen vindt plaats in de vorm van een concert in de showroom van instrumentenwinkel Joh. de Heer te Sliedrecht. Publiek is van harte welkom om te komen luisteren.

Het D-examen is het hoogste niveau dat in de amateurmuziek behaald kan worden. Maar weinig amateurmuzikanten bereiken dit niveau. Op het programma staan composities van enkele iconen van de pianoliteratuur zoals Mussorgsky, Chopin en Rachmaninoff. Ook worden een aantal op volksmuziek geïnspireerde pianostukken van Bartok en Dvorak ten gehore gebracht, maar ook de “Bohemian Raphsody” van Queen.

De twee jonge Sliedrechtse pianistes hebben op hun jonge leeftijd al een heel indrukwekkend muzikaal CV op hun naam staan. Zo heeft Henrike de 1ste prijs gewonnen van het Crescendo Muziekconcours in de categorieën Intro (2008), B (2010) en C/D (2011). Ze won ook twee keer op rij de hoofdprijs gewonnen van het Wartburg Muziekconcours (2009 en 2011), de hoofdprijs van de Maassluisse Muziekweek (2011), en de 2de prijs van het belangrijke Prinses Christina Concours (2011) op het podium van De Doelen. Christianne heeft op haar beurt de 1ste prijs gewonnen bij het Crescendo Muziekconcours in de categorieën A (2011) en B (2012), en eerder dit jaar heeft ze de hoofdprijs gewonnen bij de laatste editie van het Wartburg Muziekconcours in Rotterdam.

Het openbare D-examen van de dames belooft een avond te worden met veel pianomuziek op zeer hoog niveau. Het concert vindt plaats op 2 juli om 19.30 uur in de showroom van Joh. de Heer, Leeghwaterstraat 46/47 in Sliedrecht. Publiek is van harte welkom om te komen luisteren. De toegang is gratis.

Contactinformatie:
Locatie: Joh. de Heer, Leeghwaterstraat 46/47
Organisator: Muziekvereniging Crescendo


Deel dit bericht met je vrienden!