Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'The Martin Mans BAND - Tour ‘Music in Wonderland’'
23aug 2013

The Martin Mans BAND - Tour ‘Music in Wonderland’

Vrijdag 23 augustus 2013 vanaf 20:00 uur.

Een frisse combinatie van saxofoon, trompet, vleugel, slagwerk en orgel in de prachtige ambiance van de Grote Kerk in Sliedrecht. De jonge talenten van The Martin Mans BAND toeren deze zomer weer door het land met hun muzikaal leider organist Martin Mans.

De inspiratie voor de tour is een samensmelting van de twee albums ‘Music’ en ‘Wonderland’, wat weer perfect samengaat met de bruisende nieuwe arrangementen die voor u klaarstaan op het programma. Stars and Stripes ontmoet My Way en de Air van Bach staat zij aan zij met Once upon a time in the West. Evelien Keesmaat op saxofoon en zang, Jantine Kalkman op trompet, Mark Brandwijk achter de vleugel en Martin Snel op slagwerk staan garant voor een avond vol spektakel en kippenvelmomenten. Reserveer snel uw toegangskaarten met reserveringskorting.

Bijzonderheden:
Datum: vrijdag 23 augustus 
Locatie: Grote Kerk, Kerkbuurt 131, Sliedrecht
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 15,=. Kinderen t/m 11 jaar € 7,50. Bij reservering € 1,50 korting!
Reserveren: www.martinmans.nl of op t. 06-25391903.

Voor het derde jaar op rij gaat de BAND van Martin Mans op tournee. De jonge muziektalenten bieden een inspirerende aanblik. Onder leiding van de bevlogen muzikant Martin Mans brengen zij een sprankelend repertoire ten uitvoer. Vorig jaar brachten zij hun tweede album 'WONDERLAND' uit, met titels als Entry of the Gladiators, Barcarolle van Offenbach, By the Rivers of Babylon, Palladio van Jenkins, Mijn Gebed, en Wonderland. De albums zijn tijdens de concerten verkrijgbaar.

Achtergrond Martin Mans (1965):
De basis van zijn orgelspel werd op jonge leeftijd gevormd. Naast zijn orgelstudie professionaliseerde Martin Mans zich in koordirectie. Hij geeft per jaar gemiddeld 250 concerten en neemt deel aan veel buitenlandse reizen, als organist maar ook als dirigent. Hij is dirigent van drie grote mannenkoren in Waddinxveen, Nijkerk en Zaandam. Daarnaast dirigeert hij het vocaal ensemble The Martin Mans Formation, Vocalgroup VOICE en de Urker Mans Formatie. Een twaalftal zangers dat optreedt in Urker visserstenue. Ook zij toeren in de zomer door Nederland.

Achtergrond Evelien Keesmaat:
Evelien Keesmaat werd  in 1987 geboren  in Rotterdam. Op tienjarige leeftijd begon zij met saxofoon spelen. Ze kwam terecht bij de plaatselijke fanfare en ontwikkelde steeds meer een passie voor de muziek. Keesmaat is hierdoor logischerwijs met een conservatoriumstudie in Rotterdam (Codarts) gestart, Docent Muziek. In verschillende ensembles en bands binnen en buiten de studie ontwikkelde ze zich als saxofoniste en zangeres.  De focus verschoof in deze periode wat saxofoon betreft van de klassiekere fanfarewereld naar de lichtere muziek, oftewel jazz. Momenteel is ze haar studie aan Codarts aan het afronden en een tweede studie jazz zang aan het Fontys Conservatorium in Tilburg gestart. Ze speelt in een vaste band, genaamd Lucy & the Man, en is verder actief in verschillende muzikale projecten.

Achtergrond Jantine Kalkman (1991)
Jong talent Jantine Kalkman wilde al op vijfjarige leeftijd trompet leren spelen. Op negenjarige leeftijd werd haar ambitie werkelijkheid en ontving zij haar eerste trompetlessen. Sinds 2003 is de trompettiste verbonden aan muziekvereniging Concordia en levert zij een muzikale bijdrage aan verschillende concerten van andere musici en koren. Haar muzikale carrière komt niet alleen in Nederland van de grond, maar ook internationaal door concertreizen naar Engeland, Duitsland, Canada en Frankrijk. In 2011 heeft ze de concertpodia in de USA en Zuid-Afrika betreden. Haar debuutalbum ‘Sound of the Trumpet’ is onlangs uitgekomen.

Achtergrond Martin Snel:
De drummer Martin Snel startte op zesjarige leeftijd zijn drumcarrière bij muziekvereniging Concordia. Hij doorliep bij de vereniging Concordia de jeugddrumband, het jeugdorkest, het fanfareorkest en schopte het door de drumlessen in zijn vrije tijd ook nog tot dirigent bij de vereniging. Hij drumt met veel enthousiasme bij de praiseband  mARKand en verschijnt ook weleens met basgitaar op het toneel. Martin Snel componeert en schrijft arrangementen.

Achtergrond Mark Brandwijk:
Mark Brandwijk werd in 1994 geboren in Rotterdam. Hij kreeg op zesjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Jaap den Besten. Na zes jaar vervolgde hij zijn lessen bij Everhard Zwart. Mark begon op twaalfjarige leeftijd met het begeleiden van koren op orgel en piano, wat hij tot op de dag van vandaag met veel plezier doet. Hij begeleidt meisjeskoor Hadassah, Kinder- en Meisjeskoor Blijde Klanken en Het Groot Nederlands Jongerenkoor. In 2007, 2008 én 2009 was Brandwijk winnaar van het Feike Asma-concours. Hij werkte mee aan meer dan tien cd-opnames en bracht in augustus 2010 zijn eerste soloalbum uit.

Contactinformatie:
Locatie: Grote Kerk, Kerkbuurt 131
Organisator: Grote Kerk


Deel dit bericht met je vrienden!