Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimercafé: Dementie en muziek'
02sep 2013

Alzheimercafé: Dementie en muziek

Maandag 2 september 2013 vanaf 19:30 uur.


Dementie staat de laatste tijd meer en meer in de belangstelling. Het omgaan met dementerende mensen is een grote uitdaging in de huidige ouderenzorg. Muziek kan hierin een bijzondere rol spelen. Vaak blijkt dat een gesprek voeren met een dementerende niet meer mogelijk is, terwijl het samen zingen wonderbaarlijk goed gaat. Mensen die alles vergeten lijken te zijn hebben vaak geen moeite om zich alle coupletten van een lied uit hun kindertijd te herinneren. Het zingen geeft vaak rust, ontspant, is activerend en brengt vaak herinneringen boven.

In het Alzheimercafé van 2 september 2013 zal muziektherapeut Ellen Blankvoort vertellen en laten horen wat zij in haar werk als muziektherapeut met dementerende ouderen doet. Zij informeert u ook over de mogelijkheden in de thuissituatie.Het Alzheimercafé is gevestigd in de grote zaal van gebouw De Reling en start om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de koffie en thee zijn gratis.
Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u bellen met mevr. R. de Stigter of mailen naar r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl.
 

Contactinformatie:
Locatie: Industrieweg 13
Organisator: Welzijnswerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184 – 416729


Deel dit bericht met je vrienden!