Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Open monumentendag'
14sep 2013

Open monumentendag

Zaterdag 14 september 2013.

Monumentenplein
De Open Monumentendag heeft dit jaar het thema Macht en Pracht. Dit thema komt op allerlei manieren tot uiting. Op het momentenplein aan het einde van de Kerkbuurt bij Pand 33 zijn alle organisaties die zich met monumenten en historie bezig houden present.

Bovendien zijn de volgende monumenten geopend:

De Grote Kerk aan de Kerkbuurt is zaterdag van 10.00 - 16.00 uur geopend. Er is van alles te zien en te beleven: brocante markt en een  boekenmarkt; het monumentale orgel zal 4 keer bespeeld worden, tijdens de bespeling is de orgel galerij  open en na afloop is het mogelijk om vragen aan de organist te stellen; het Hervormd Kerkkoor Sliedrecht bestaat dit jaar 70 jaar en zal om 11.20 uur een optreden verzorgen; in de consistorie van de kerk is een tentoonstelling in het teken van Macht en Pracht met  archiefstukken en kerkelijke gebruiksvoorwerpen; een expositie van schilderijen van Linette Trapman.Om 12.10 uur, 13.50 uur en 14.40 uur zal Linette met bezoekers langs de schilderijen lopen en een toelichting geven; knutselactiviteiten voor kinderen en een speurtocht naar een prachtige schat, op het Fair Trade terras wordt  koffie en thee geschonken vanuit de wereldwinkel; een kraam vol met spiegels. In deze spiegelkraam wordt de link gelegd tussen het thema  Macht en Pracht van de open monumentendag en de boodschap die elke zondag in de  Grote Kerk te horen is; de opbrengst van de diverse activiteiten is bestemd voor de voedselbank.

Het Sliedrechts Museum is geopend tot 17.00 uur.  Naast de tentoonstelling met schilderijen van Jolande van der Heul is de tentoonstelling “reis door de tijd” te zien.  

De Synagoge is zaterdag geopend van 10.00 - 16.00 uur en zondag van 14.00 - 16.00 uur.
De vrijwilligers van de synagoge zorgen voor rondleidingen, er is een tentoonstelling over de restauratie van de synagoge en de bijbelse plantentuin staat er weer fraai bij!

Het Baggermuseum
De bestuurskamer wordt in het zonnetje gezet. Het statige, 19e eeuwse karakter van de inrichting van de bestuurskamer is een fraai voorbeeld van Macht en Pracht. In deze kamer werd handel gedreven en de portretten van belangrijke historische personen uit de baggerindustrie zijn nog altijd te zien.

Raadhuis
Bekijk het Raadhuis met de ogen van een raadslid! Onder leiding van een raadslid krijgt u een rondleiding, zodat u een kijkje achter de schermen van de lokale politiek kunt nemen. Ook alle ingezonden kunstwerken ter gelegenheid van de kroning zijn te bezichtigen. Doe mee aan de prijsvraag!

 

Contactinformatie:
Locatie: Sliedrecht
Organisator: Sliedrecht
Telefoonnummer: (0184) 495 962
Email:i.verkerk@sliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!