Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Interactieve avond over jeugdbeleid met jongeren en wethouder Lavooi'
19sep 2013

Interactieve avond over jeugdbeleid met jongeren en wethouder Lavooi

Donderdag 19 september 2013 vanaf 19:30 uur.

Is er voor de jeugd in Sliedrecht voldoende te doen? Wat doen jullie zoal in je vrije tijd? Zijn jullie lid van een vereniging? Voelen jullie je veilig op straat? En wat missen jullie? Dit zijn enkele vragen waarop de gemeente Sliedrecht graag antwoord wil.

Goede respons
In de maanden juni en juli heeft het Onderzoek Centrum Drechtsteden (OCD) 1.200 Sliedrechtse jongeren in de leeftijd van 12 t/m 22 jaar benaderd voor het onderzoek. In totaal zijn er bijna 500 vragenlijsten ingevuld. Een respons van 41%! En dat is een mooi resultaat.

Eerste resultaten input voor interactieve sessie
Om met de eerste resultaten verder aan de slag te gaan, organiseert de gemeente Sliedrecht samen met het OCD op donderdagavond 19 september 2013, in de Reling, Industrieweg 13, vanaf 19:30 uur een interactieve sessie met jongeren en wethouder Lavooi. Op een interactieve manier zullen de jongeren onderling en met de wethouder in discussie gaan over de meest actuele onderwerpen. Kom naar deze avond en maak het verschil! Jullie zijn van harte welkom!

Herijking Sliedrechts jeugdbeleid
Aanleiding voor het onderzoek is de nieuwe beleidsnota Jeugd waaraan de gemeente Sliedrecht werkt. Ontwikkelingen zoals de decentralisatie jeugdzorg, de oprichting van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de wijzigingen in de Integrale Jeugdgezondheidszorg vragen om een herijking van het Sliedrechtse jeugdbeleid. Wat zal het effect zijn van het nieuwe beleid?

Met de resultaten van het onderzoek kan de gemeente nog beter inspelen op de wensen en behoeften van jongeren. Door het onderzoek over een aantal jaren te herhalen kan de gemeente zien of zij met haar beleid op de goede weg is en/of dat bijsturing nodig is.

Contactinformatie:
Locatie: De Reling aan de Industrieweg 13
Organisator: Gemeente Sliedrecht samen met het OCD


Deel dit bericht met je vrienden!