Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie en schilderwedstrijd bij Firma de Vries aan de Kerkbuurt'
21sep 2013

Expositie en schilderwedstrijd bij Firma de Vries aan de Kerkbuurt

Van zaterdag 21 september 2013 tot en met zaterdag 30 november 2013, van 11:00 tot 16:00 uur.

Zaterdag 21 september opent Firma de Vries een bijzondere expositie koeien schilderijen van cursisten van schilderes Ina Hoogendoorn uit Sliedrecht. Ina houdt deze gehele dag open atelier. Tevens is het de start van een schilderwedstrijd, met als onderwerp “De Koe” (ongeacht welke techniek). De jurering zal gedaan worden door Geke Hoogstins, een bekende schilderes van Koeien en Landschappen.

Van 21 september tot en met 30 november kunnen geïnteresseerden de expositie bezichtigen. Firma de Vries heeft regelmatig exposities in de winkel en kunstliefhebbers in Sliedrecht weten dit adres dan ook met regelmaat te vinden. Naar aanleiding van het 65-jarig bestaan van Firma de Vries heeft eigenaar Anne de Vries de samenwerking met Ina Hoogendoorn en Geke Hoogstins gezocht.

Jeanine de Vries vertelt: “Het is toch een bijzonder jaar voor ons en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Met het open atelier en de wedstrijd krijgt deze expositie een bijzondere kleur.” Het schilderen van een koe is niet zo zwart-wit als het lijkt. Het blijkt nog lastig om de dame om te zetten tot een eigen kunstwerk.

Schilderes Ina Hoogendoorn is met haar cursisten aan de slag gegaan en heeft het beest uitvoerig bestudeerd. Het bonte resultaat is te bezichtigen in de expositie bij Firma de Vries. Aan de expositie is ook een kunstwerk Geke Hoogstins zelf toegevoegd. Vele werken zijn te koop.

Tijdens het open atelier toont Ina Hoogendoorn samen met vier cursisten haar passie voor het vak. Ina is geboren en getogen in Sliedrecht en schildert al bijna heel haar leven. Haar werk is realistisch en zij is specialist in het aanbrengen van prachtige kleurovergangen. Ze exposeert regelmatig en geeft workshops en cursussen. Aan de expositie is een wedstrijd verbonden. Tot 20 november 2013 kunnen de deelnemers een zelfgemaakt schilderij met het thema “De Koe” inleveren op de Kerkbuurt 25. De jurering is op 23 november en in handen van Geke Hoogstins.

De hoofdprijs is de Giclee “Ladies in Green” van Geke compleet met lijst ter waarde van € 450. De 2e prijs een bijzonder beeldje van een koe en de 3e prijs een cadeaubon van 15% korting op een laminaatvloer van Meister.

Contactinformatie:
Locatie: Kerkbuurt 25
Organisator: De Vries Sliedrecht
Email:info@firmadevries.nl


Deel dit bericht met je vrienden!