Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Dorpswandeling met de titel “Rondje om de kerk”'
05okt 2013

Dorpswandeling met de titel “Rondje om de kerk”

Zaterdag 5 oktober 2013 vanaf 10:30 uur.

Zaterdag 5 oktober 2013 organiseert de Historische Vereniging Sliedrecht andermaal een dorpswandeling met de titel “Rondje om de kerk”. De wandeling start om 10:30 uur in het Sliedrechts Museum, Kerkbuurt 99-101.. Aan de hand van foto's van de oude bebouwing wordt uiteengezet hoe het centrum van het baggerdorp er vroeger uitzag. De bakkerij van Wed. J. Prins, de winkels van Simon de Wit, de snoepwinkel van Jamin, kruidenier

De Gruyter en de huisjes die vroeger om de grote kerk stonden, typeerden de omgeving. Het gebouw van de Rotterdamsche Bankvereniging, het oude PTT postkantoor en het voormalig rusthuis dat bij de ingebruikname het Oude Lieden Gesticht werd genoemd. Wie herinnert zich nog de boerderij van Boer Smits bovenaan de Stationsweg, hoek Kerkbuurt?

De rondleiders zijn de geboren Sliedrechters Wout van Rees en Remco van de Ven. De wandeling eindigt met een bezoek aan de grote kerk, een van de oudere gebouwen in de gemeente. Het Naber orgel in deze kerk is al jaren een Rijksmonument. Met kleurrijke klanken zal het orgel voor deze gelegenheid worden bespeeld.

De wandeling met bezoek aan de kerk en de demonstratie op het orgel duurt ongeveer anderhalf uur en kost drie euro per persoon en daarvoor ontvangt u tevens een gratis toegangsbewijs voor een bezoek aan het Sliedrechts Museum.

Contactinformatie:
Locatie: Kerkbuurt 99-101
Organisator: Historische Vereniging Sliedrecht
Website:http://www.historie-sliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!