Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Sunday Jazz, seizoen acht, tweede concert'
06okt 2013

Sunday Jazz, seizoen acht, tweede concert

Zondag 6 oktober 2013 vanaf 15:00 uur.

Speciale gast: Hammond-gigant Carlo de Wijs, Zeven seizoenen reeds heeft Bigband Blast!, eerst in samenwerking met de theatergroep van De Lockhorst en later met Stichting Sliedrecht & Cultuur, het jazz-minnend publiek op een groot aantal prachtige concerten getrakteerd. Hoewel er vanwege de recessie juist op het gebied van cultuur en dus ook muziek behoorlijk bezuinigd wordt, speelt Bigband Blast! dit seizoen in elk geval nog twee concerten. Het komende concert met Hammond-virtuoos Carlo de Wijs!

De aftrap van seizoen acht werd gegeven door trombone-gigant Bert Boeren. Hij was, na Ilja Reijngoud, de tweede trombonist die door BigBand Blast! gefeatured werd. Vele andere jazz-artiesten gingen hem voor: vocalisten Denise Jannah, Deborah J. Carter, Ronald Douglas en Gé Titulaer, trompettisten Loet van der Lee en Angelo Verploegen, flügel-specialist Ack van Rooyen, saxofonisten Ferdinand Povel en Simon Rigter, pianist Rob van Bavel, gitarist Martijn van Iterson en vibrafonist Frits Landesbergen. Daarnaast bracht Bigband Blast! vijf Sunday Jazz X-mas Editions en de thema-concerten “Flamenco Bigband” en “A Hollywood Blast!.”

Eén keer eerder was de hoofdgast een toetsenist. Dat was Rob van Bavel. Maar nooit eerder begeleidde Bigband Blast! een Hammondorganist. Dat gaat wel gebeuren op zondag 6 oktober, en wát voor één: Carlo de Wijs!

Carlo de Wijs (1962) is al jaren één van Europa’s top Hammondorganisten. Spelend met eigen formaties én als solist, gastmuzikant bij Candy Dulfer’s Funky Stuff, Benjamin Herman Quartet, Corrie van Binsbergen, Lucas van Merwijk, het Metropole Orkest. Ook toerde hij internationaal met bekende artiesten als Steve Lukather, Barbara Dennerlein, Gary Brooker, Rhoda Scott. Carlo bracht 5 albums uit en speelde op vele producties.

Het is door zijn eigenzinnige sound, transparant klinkende soul-achtige groove, diep analoge Moog bas, funky solerend en improviserend en zijn handelskenmerk ´bare hands&feet´ dat hij in Nederland en internationaal gevraagd wordt. Carlo put zijn inspiratie uit het werk van collega producers, componisten als (uit de pop) Björk, Muse, Radiohead en als (in jazz en funk) Jimmy Smith tot Joe Zawinul tot Prince. Quincy Jones is zijn grote overall inspirator.

De aanvang van het concert van Bigband Blast! featuring Carlo de Wijs op zondag 6 oktober a.s. is om 15.00u in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht.

Contactinformatie:
Locatie: Theater De Lockhorst, Sportlaan 1
Organisator: Theater De Lockhorst
Telefoonnummer: (0184) 413046
Website:http://www.bigbandblast.com


Deel dit bericht met je vrienden!