Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimercafé: Vraagstukken rondom de laatste fase bij mensen met dementie'
07okt 2013

Alzheimercafé: Vraagstukken rondom de laatste fase bij mensen met dementie

Maandag 7 oktober 2013 vanaf 20:00 uur.

Als de dementie vergevorderd is en de laatste fase van het leven is aangebroken dan kunt u als mantelzorger met allerlei vragen te maken krijgen. Juist als uw naaste met dementie niet goed meer kan communiceren, is het heel belangrijk

-en vaak zelfs noodzakelijk- dat u als mantelzorger meedenkt. Hierbij kunt u voor lastige vragen komen te staan. Het is dan essentieel dat de communicatie tussen u en degenen die uw naaste verzorgen en de behandelend arts goed verloopt.

Op de informatieavond van het Alzheimercafé op 7 oktober 2013 is Mw. Marian Keizer, arts ouderengeneeskunde aanwezig. Zij is als arts vaak betrokken in deze fase en heeft veel ervaring met de zorg en andere vraagstukken rondom de laatste fase. Welke medicatie is nog mogelijk? Welke manieren zijn er om angst en onrust te beïnvloeden en welke medische handelingen zijn nog zinvol en welke niet. Wat kunt u doen om de kwaliteit van leven in deze laatste fase nog te waarborgen zodat bijvoorbeeld pijn en angst zo minimaal mogelijk aanwezig zijn.

U als mantelzorger en diegene waarvoor u zorgt, zijn van harte welkom in het Alzheimercafé om uw vragen te stellen en ook met anderen uw ervaringen uit te wisselen. Het Alzheimercafé is gevestigd in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13 en de avond begint om 20.00 uur.

Contactinformatie:
Locatie: De Reling aan de Industrieweg 13
Organisator: Het Alzheimercafé


Deel dit bericht met je vrienden!