Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Romeinen in Nederland'
10okt 2013

Romeinen in Nederland

Donderdag 10 oktober 2013 vanaf 19:00 uur.

Dit is het onderwerp van de voordracht die mevrouw drs. Diana de Wild donderdagavond 10 oktober a.s. zal houden op uitnodiging van de Historische Vereniging Sliedrecht.
 
Locatie: de grote zaal van het Grienden College in Sliedrecht.
 
Een interessant verhaal over Nederland in de Romeinse tijd. Nederland zag er in die tijd heel anders uit dan nu: zo was de loop van de rivieren anders en de Noordzeekust lag verder in zee dan de huidige kustlijn. De Waddenzee bestond nog niet en Texel zat nog vast aan Noord-Holland. Zeeland was geen groep eilanden maar vast land. De noordgrens van het Romeinse rijk was de rivier de Rijn die bij Katwijk in zee stroomde. De noordgrens was genaamd de Limes.
 
Op een boeiende wijze neemt Diana de Wild de toehoorder mee in de oudheid. Op een oude kaart uit de vierde eeuw komt de naam Tablis voor. Was dit misschien de plaats waar nu Oud-Alblas is gesitueerd? U kunt het aanstaande donderdag horen, de zaal is open vanaf 19:00 uur  en de voordracht start om 19:30 uur. Leden van de Historische Vereniging Sliedrecht hebben gratis toegang. Niet leden krijgen ook gratis toegang vermits zij lid worden.
 
 
Contactinformatie:
Locatie: Grote zaal Grienden College
Organisator: Historische Vereniging Sliedrecht


Deel dit bericht met je vrienden!