Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Met de Herfstvakantie naar het Baggermuseum'
22okt 2013

Met de Herfstvakantie naar het Baggermuseum

Van dinsdag 22 oktober 2013 tot en met zaterdag 26 oktober 2013.

Tijdens de herfstvakantie zijn kinderen/jongeren tot en met 14 jaar in het Nationaal Baggermuseum voor een euro welkom en ze ontvangen ook nog een gratis glas limonade, wel onder begeleiding van ouders en/of opa en oma.

Juist in de herfstvakantieperiode is het extra aantrekkelijk een bezoek te brengen aan het dynamische Baggermuseum waar steeds iets nieuws te beleven is.

Door vakkundige rondleiders wordt de bezoeker meegenomen in de baggerwereld van vroeger en nu. In de fraaie dijkvilla waar vroeger een welgestelde baggerbaron woonde is de uitgebreide collectie van het museum over drie verdiepingen verdeeld. Hebt u wel eens het verhaal gehoord hoe destijds met de baggermolen “Schelde” goudstaven opgebaggerd werden uit de Nieuwe Maas?

Op de eerste verdieping is een schaalmodel te zien van een werkende baggermolen. Meerdere vitrines tonen uit de Noordzee opgebaggerde beenderen, tanden en kiezen van mammoeten. Op de derde etage   ziet u bewegende schaalmodellen van waterkeringen in Nederland.

U kunt ook plaats nemen achter de baggersimulator waar vaardigheden getoond kunnen worden om een sleephopperzuiger te beladen of  een snijkopzuiger bedienen, iets om uren mee door te brengen. Op het terrein van het Baggermuseum kan het Koetshuis worden bezocht voor een demonstratie met de snijkopzuiger “Mark II”. En dan is er ook de baggermolen “Friesland”, de enige nog werkende stoombaggermolen in Nederland.

Wil je alles zien en beleven in dit museum, waar er maar één van op de wereld bestaat, dan kom je aan een middag eigenlijk tijd te kort, vooral als u ook de tentoonstelling wenst te bezoeken over de stormvloedkering bij Sint Petersburg; een meesterwerk van Nederlandse baggerbedrijven.

Het Nationaal Baggermuseum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Kijk ook op www.baggermuseum.nl
 

Contactinformatie:
Locatie: Nationaal Baggermuseum
Organisator: Nationaal Baggermuseum
Website:www.baggermuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!