Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Nacht van de Nacht op 26 oktober'
26okt 2013

Nacht van de Nacht op 26 oktober

Van zaterdag 26 oktober 2013 tot en met zondag 27 oktober 2013.

Vier de schoonheid van de duisternis!

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober vindt voor de achtste keer de Nacht van de Nacht plaats. Met deze jaarlijks terugkerende activiteit wordt aandacht gevraagd voor de schoonheid én de functie van de duisternis.

Het initiatief hiervoor ligt bij de Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu. Verschillende gemeenten in Nederland doen hieraan mee, waaronder de gemeente Sliedrecht. In deze nacht, waarin ook de wintertijd ingaat, dooft de gemeente het licht van het Raadhuis, de lichten van de kerktoren en het gemeentekantoor.

In het kader van de duurzaamheid draagt de gemeente Sliedrecht graag haar steentje bij aan activiteiten om het energieverbruik te verminderen. Zij rekent erop dat ook het bedrijfsleven en de bewoners meedoen en in de nachtperiode zoveel mogelijk niet-noodzakelijke verlichting, bijvoorbeeld kantoor- en reclameverlichting, doven.

Met het organiseren van de Nacht van de Nacht willen de Milieufederaties duisternis in Nederland terugkrijgen en onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan.

Contactinformatie:
Locatie: Sliedrecht
Organisator: Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu


Deel dit bericht met je vrienden!