Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Hoe wordt de diagnose dementie gesteld?'
03mrt 2014

Hoe wordt de diagnose dementie gesteld?

Maandag 3 maart 2014 vanaf 19:30 uur.

Geheugenproblemen komen vooral voor bij ouderen, maar ook jonge mensen kunnen er last van hebben. Heeft u, of iemand in uw omgeving geheugenproblemen? Is er toenemende traagheid? Of veranderingen van gedrag? Het is dan verstandig te laten onderzoeken wat er aan de hand is. Want dergelijke klachten kunnen het begin zijn van dementie. Dit verdient een goed onderzoek. Hoe verloopt zo'n onderzoek? Hoe en door wie wordt dementie vastgesteld? Welke mogelijkheden voor behandeling zijn er? Hoe wordt bepaald wat de meest geschikte behandeling is? En wie verzorgt de begeleiding?

In het Alzheimercafe van maandag 3 maart a.s. gaan we hierover in gesprek met dr. Van Marum, werkzaam als klinisch geriater in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Hij is betrokken bij de diagnostiek en zorg omtrent mensen met dementie. In het ziekenhuis is net als in het ziekenhuis in Dordrecht een geheugenpoli. Dr. van Marum kan u precies uitleggen hoe deze poli werkt, wat u kunt verwachten en wanneer verwijzing zinvol is. Dr. van Marum heeft ook geruime tijd in het verpleeghuis gewerkt en heeft ruime ervaring met de zorg omtrent dementie. Op deze avond in het café kunt u met hem over gedachten wisselen omtrent diagnostiek, medicatie en andere problemen die u en uw partner of als kinderen of familie tegen komt.  

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.

De bijeenkomst van 3 maart 2014 start om 19.30 uur en vindt plaats in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13. Voor vragen kunt u bellen met mevr. R. de Stigter, tel. 0184-416729 of mailen naar .

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

Contactinformatie:
Locatie: Gebouw De Reling aan de Industrieweg 13
Organisator: Welzijnswerk Sliedrecht
Email:r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!