Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Actie van Amnesty International bij C1000'
08mrt 2014

Actie van Amnesty International bij C1000

Zaterdag 8 maart 2014 vanaf 10:00 uur.

Op zaterdag 8 maart a.s. is het Internationale Vrouwendag. Op die dag voert de afdeling Sliedrecht van Amnesty een solidariteitsactie voor de Chinese dichteres en kunstenares,                

Liu is binnenkort jarig en Amnesty vraagt mensen haar een hart onder de riem te steken door het sturen van een verjaardagskaart.
Deze actie vindt vanaf 10.00 uur plaats bij C1000 in Sliedrecht. Iedereen kan daar dan een kaart uitzoeken en ter plaatse van een tekst voorzien.
    
Liu Xia zit sinds 8 oktober 2010 opgesloten in haar huis. Die dag werd bekend dat haar man, Liu Xiaobo, de Nobelprijs voor de Vrede had gewonnen. Ze kan sindsdien haar appartement niet uit en mag geen vrienden of familie ontvangen, zonder toestemming van de Chinese autoriteiten. Bewakers staan continu voor haar  huis. Haar telefoon en computer worden afgeluisterd en zijn ook verschillende keren in beslag genomen. Liu Xia kan door het huisarrest niet meer werken. Haar familie wordt geïntimideerd en zelfs vervolgd. Haar broer werd aangeklaagd wegens fraude en kreeg na een oneerlijk proces elf jaar gevangenisstraf. Het spreekt voor zich dat Liu Xia na drie jaar huisarrest zwaar lijdt onder deze situatie.

Contactinformatie:
Locatie: Amnesty International Sliedrecht
Organisator: Amnesty International afdeling Sliedrecht


Deel dit bericht met je vrienden!