Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Filmfestival in het Baggermuseum'
15mrt 2014

Filmfestival in het Baggermuseum

Zaterdag 15 maart 2014 vanaf 11:00 uur.

Zaterdag 15 maart a.s. worden zeven spectaculaire films uit eigen archief gepresenteerd in het Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk te Sliedrecht.

Er wordt gestart om 11:00 uur met prachtige beelden van de sleephopperzuiger “Queen of the Netherlands”. Niet eerder vertoonde beelden over de glorie van de Nederlandse zeesleepvaart met onder meer de “Witte Zee”. Indrukwekkend is de film over het ontstaan van het
Panamakanaal. toen de Amerikanen het werk van Ferdinand de Lesseps overnamen waren 25000 mensen bezweken aan de arbarmelijke omstandigheden waaronder gewerkt moest worden. Het Panamakanaal werd in 1914 in gebruik genomen.

Vanaf 13:50 ziet u een dijk gebouwd worden met menskracht in Bangladesh. Sleephopperzuigers varen het water wit bij het maken van de toegangsgeul voor mammoet schepen bij Europoort., het opspuiten van Maasvlakte 1 en de aanleg van de pieren bij Hoek van Holland. Hierop volgt een film over de aanleg van Maasvlakte 2, het maken van de kademuren inclusief fraaie animatiebeelden.

Rond 16:30 uur start de laatste film van deze middag, het maken van een haven in Abu Dhabi. Tijdens de pauze worden in de koffiekamer foto's vertoond van baggerwerktuigen vroeger en de bedrijven van Boskalis Westminster, W.J. Kalis Wzn, K.L. Kalis en Zonen en Zanen & Verstoep.

Contactinformatie:
Locatie: Molendijk
Organisator: Nationaal Baggermuseum
Website:http://www.baggermuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!