Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Sunday Jazz'
13apr 2014

Sunday Jazz

Zondag 13 april 2014 vanaf 15:00 uur.

Een jubileum en daarom gaat Bigband Blast! internationaal.

Speciale gasten:
De Luxemburgse trompettist Ernie Hammes en zangeres Karen Veenstra!

Acht seizoenen reeds heeft Bigband Blast!, eerst in samenwerking met de theatergroep van De Lockhorst en later met Stichting Sliedrecht & Cultuur, het jazz-minnend publiek op een groot aantal prachtige concerten getrakteerd. De Stichting maakt het Bigband Blast! ook dit jaar financieel mogelijk een reeks van drie concerten in de roemrijke serie van Sunday Jazz te geven. Op 13 april geeftBigband Blast! haar het 25e concert, een jubileum wat gevierd moet worden!

Bij zo’n gedenkwaardige mijlpaal hoort een gedenkwaardige gast! Een greep uit de vele jazz-virtuozen die eerder te gast waren bij Sunday Jazz: vocalisten Denise Jannah, Deborah J. Carter, Ronald Douglas en Gé Titulaer, trombonisten Ilja Reijngoud en Bert Boeren, flügel-specialist Ack van Rooyen, saxofonisten Ferdinand Povel en Simon Rigter, pianist Rob van Bavel, gitarist Martijn van Iterson, vibrafonist Frits Landesbergen en Hammond-organist Carlo de Wijs. Daarnaast bracht Bigband Blast! zes Sunday Jazz X-mas Editions en de thema-concerten “Flamenco Bigband” en “A Hollywood Blast!.” Loet van der Lee en Angelo Verploegen gingen de gast van het jubileumconcert  voor bij Sunday Jazz, dus hij is de derde trompettist die zijn muzikale kunsten komt laten horen: de Luxemburgse trompet-gigant Ernie Hammes!!

De in 1968 in Esch/Alzette (Luxemburg) geboren Ernie studeerde aan de conservatoria in zijn geboorteplaats en Metz (Frankrijk) én aan de Manhattan School of Music in New York. Les kreeg hij o.a. van Lew Soloff en CLaudio Roditi. Hij speelde zowel als solo-trompettist als lead-trompettist in talloze festivals, jazz-clubs en op vele locaties in 27(!) verschillende landen. De lijst met artiesten waar Ernie mee samen heeft gewerkt is ronduit indrukwekkend: Paul ANKA, Chaka KHAN, Diane SCHUUR, Michel CAMILO, The Dizzy GILLESPIE All Stars, The Duke ELLINGTON Orchestra, Brussels Jazz Orchestra, Jon FADDIS, Slide HAMPTON, Michael & Randy BRECKER, Bob MINTZER en vele, vele anderen. Liefhebbers van jazz/fusion waarin het trompetgeluid in het hoge register centraal staat kennen Ernie Hammes waarschijnlijk van Maynard FERGUSON and his Big Bop Nouveau Band.

Wellicht verrassend, maar Ernie is ook een virtuoos in het klassieke genre en speelde bij vele befaamde orkesten, zoals BBC Wales Symphony Orchestra, Orchestre Philharmonique du Luxembourg, Orchestre Symphonique et Lyrique Nancy, en speelde hij destijds lead-trumpet in het Orchestre Philharmonic du Luxembourg & The Scorpions tijdens de festiviteiten rondom de start van de tour de France in Luxemburg. Het is werkelijk fenomenaal, dat hij met Bigband Blast! komt spelen in De Lockhorst te Sliedrecht. Wilt u nog meer van hem weten, ga naar http://www.erniehammes.com.

Naast Ernie Hammes zal Bigband Blast!’s eigen zangeres Suzanne Jansen de presentatie van het concert op zich nemen en een aantal nummers voor u zingen. Maar er is ook ruimte voor opkomend talent in de persoon van zangeres Karen Veenstra, “een ongelooflijk talent met een buitengewoon gevoel voor timing en sound.”

De aanvang van het concert van Bigband Blast! o.l.v. Daan Bogers, featuring Ernie Hammes op zondag 13 april a.s. is om 15.00u in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij:
Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, tel. (0184) 413046 en aan de kassa van De Lockhorst.

Via onze website  kunt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Bigband Blast! en dus ook van Sunday Jazz.

Contactinformatie:
Locatie: Theater De Lockhorst
Organisator: Bigband Blast
Website:http://www.bigbandblast.com


Deel dit bericht met je vrienden!