Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Start manifestaties 950 jaar Sliedrecht'
02mei 2014

Start manifestaties 950 jaar Sliedrecht

Vrijdag 2 mei 2014 vanaf 19:30 uur.

De eerste manifestatie rondom 950 jaar Sliedrecht zal plaatsvinden op vrijdag 2 mei 2014. Op deze dag is het 950 jaar geleden dat in een document van 2 mei 1064 voor het eerst gesproken wordt over de gemeenschap Sliedrecht.

Dit bijzondere moment zal op passende wijze worden herdacht in de Grote Kerk van Sliedrecht. Er is vrije toegang tot de kerk. De kerk is open vanaf 19:30 uur en het programma begint om 20:00 uur.

De inleiding zal worden gehouden door de edelman Herbaren van Drongelen en zijn gemalin Vrouwe Sophia van Craijenstein en hun gevolg van boeren, visserlui en landarbeiders in traditionele kledij. Het programma vangt aan met muziek van het orkest Wrongel'en Wei met klanken uit een ver verleden.

Op het fameuze Naberorgel zal oude muziek ten gehore worden gebracht door organist Arjan Versluis.

De burgemeester van Sliedrecht, de heer drs. A.P.J. van Hemmen zal een toespraak houden. In het kader van 950 jaar Sliedrecht zal de mediëvist Henk 't Jong MA een voordracht houden, afgewisseld met beelden, over de ontstaansgeschiedenis van Sliedrecht. Afsluitend zal de edelman Herbaren van Drongelen en zijn gemalin Vrouwe Sophia van Craijenstein bekendmakingen doen van te verwachten activiteiten gedurende het jubileumjaar.
 

Contactinformatie:
Locatie: Grote Kerk
Organisator: Comite 950 jaar Sliedrecht


Deel dit bericht met je vrienden!