Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Verandert dementie de relatie'
12mei 2014

Verandert dementie de relatie

Maandag 12 mei 2014 vanaf 19:30 uur.

Verandert dementie de relatie?   

Fronto-temporale dementie verandert het gedrag en het gevoelsleven van de patiënt en komt meestal vóór het 65ste levensjaar voor. Aan de diagnose gaat vaak een onzekere periode vooraf, waarbij zelden aan deze vorm van dementie wordt gedacht. Fragmenten van de DVD ‘ontregeld’ laten zien hoe het leven bij deze vorm van dementie ingrijpend is gewijzigd en welke gevolgen dat heeft voor de relatie bij de mensen om de dementerende heen. De DVD is ontwikkeld door Klaas Jansma, GZ psycholoog en Pieter Wolswijk, ouderen psycholoog en freelance filmmaker. Onze gastspreker Suze Snoep, geriatrie verpleegkundige en dementieconsulent bij Ketenzorg Dementie geeft praktische handvatten hoe betrokkenen om kunnen gaan met het veranderde gedrag.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.

De bijeenkomst van 12 mei 2014 start om 19.30 uur en vindt plaats in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13. Voor vragen kunt u bellen met mevr. R. de Stigter, tel. 0184-416729 of mailen naar r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl.

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

Contactinformatie:
Locatie: Industrieweg 13
Organisator: Welzijnswerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184 – 416729


Deel dit bericht met je vrienden!