Alles over Sliedrecht...
24mei 2014

Joe Madman & the sidewalkers / Sunday Kids

Zaterdag 24 mei 2014 vanaf 21:00 uur.

Sunday Kids is een creatief collectief . Zanger en bassist Folkert Lodewijks heeft een bijzondere stem maar ook andere leden Jan, Matt en Sjoerd zijn songwriters en doorgewinterde muzikanten met elk een heel eigen signatuur. Soms is de muziek  volledig fucked up en overstuurd, een andere keer bloedmooi en gevoelig. Sunday Kids hebben de experimenteer drang die hun interessant maakt.De band zegt zelf dat de luisternaar zelf maar

moet bepalen uit welk muzikaal vatje er getapt wordt maar geluiden gaan op dat er verwezen wordt naar bands zoals Kings of leon , sixties band Lynyrd Skynyrd en The Black Crowes
 
Live geven ze  met hun  huilende mondharmonica, ruige riffs, subtiele slide guitars en regelmatig aangevuld met Hammond en banjo, aan het genre roots rock een unieke invulling die nog niet gehoord is in de lage landen.  Dat de originaliteit en snel groeiende live reputatie van de Sunday Kids niet onopgemerkt is gebleven werd duidelijk toen ze in verleden jaar werden uitgenodigd om het voorprogramma van country-legende Lucinda Williams te verzorgen in de grote zaal van poptempel Paradiso te Amsterdam.Een nieuw album wordt verwacht  begin 2014.
 
http://www.youtube.com/watch?v=MlA3NGWgz0w
 
Joe Madman & the Sidewalkers is een trio spelen rock ’n roll met een vette blueslaag. Rock ’n roll gemaakt uit een rijke traditie vanaf de sixties. Invloeden vanaf de vroege Stones, via oude punkhelden als the Stooges tot aan Black Crowes en White Stripes,een mix van blues, roots, psychedelica en garagerock dus en live gegarandeerd een heerlijke band om naar te luisteren en te kijken. 
 
Ervaring heeft  Joe Madman and the Sidewalker op gedaan bij de halve finale van de Grote Prijs in het Patronaat, bevrijdingsfestival Wageningen, de popronde 2013 en als voorprogramma gestaan bij de grotere en bekende bands uit de Nederlandse popscene zoals Peterpan Speedrock, Claw Boys Claw.
 
http://www.youtube.com/watch?v=YjWDmIifYaY
 
Entree; 4 euro
Aanvang; 21.00 uur
Stationsweg 4 
3363 GA Sliedrecht
www.elektra-sliedrecht.nl
 
Deel dit bericht met je vrienden!