Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Diakass 50 jaar'
25mei 2014

Diakass 50 jaar

Zondag 25 mei 2014 vanaf 14:30 uur.

In de Gereformeerde Kerk Sliedrecht wordt binnenkort weer een bijzonder jubileum gevierd. Op zondag 25 mei a.s. zal in de ochtenddienst door ds. Joost Schelling namelijk aandacht worden besteed aan het vijftig jarig bestaan van Diakass. In 1964 werd door de toenmalige Kerkenraad het besluit genomen te gaan werken met zgn. diaconale assistenten.
 
Was er in het begin nog sprake van een mannen bestuur, tegenwoordig is zowel het bestuur als de uitvoering in handen van vrouwelijke vrijwilligers en één ding is zeker: zij zijn niet meer weg te denken!
 
Goed geoliede machine
 
De leden van DIAKASS geven zorg en aandacht aan de oudere gemeenteleden, of zij die ziek of eenzaam zijn. Om deze groepen te bereiken heeft elke diaconale assistent een aantal adressen. Maar ook nieuw gemeenteleden worden bezocht of leden die veraf wonen en tenslotte geeft men attenties met Kerst, organiseert Diakass gezellige middagen en is men enkele jaren geleden gestart met het houden van zgn. inloopochtenden. Iedereen is daar welkom, zowel leden als niet-leden. Zo is in de afgelopen jaren elke diaconale assistent verantwoordelijk geworden voor de eigen adressen of de eigen taken.
 
Warme gemeente
 
Desgevraagd beamen zowel ds. Joost Schelling, predikant, als de voorzitter van de Kerkenraad, Gerard de Haan, het grote belang van DIAKASS voor de sociale en geestelijke cohesie in deze kerkelijke gemeente. ‘De contacten vanuit DIAKASS zijn waardevol en worden door de leden ook buitengewoon gewaardeerd’, aldus de voorzitter, die ook raakvlakken ziet met de nieuwe maatschappelijke ontwikkeling: de participerende samenleving. ‘Ik denk dat de huidige samenleving dit soort verbanden meer nodig maakt en daardoor ook nog meer waardeert dan in het verleden’.
 
Inloopochtenden
 
Hij verwijst daarbij vooral naar de inloopochtenden die niet alleen voor de eigen leden worden gehouden, maar waarbij alle bewoners van Sliedrecht kunnen aanschuiven voor een kopje koffie of thee en een praatje. ‘Het gaat ons daarbij gewoon om het aandacht hebben voor elkaar. DIAKASS staat immers voor contact, zorg en aandacht’.
 
Festiviteiten
 
Op dinsdag 20 mei a.s. wordt in het kerkelijk centrum De Voorhof vanaf 14.30 uur een feestelijke middag gehouden met aandacht voor het onderlinge contact, de opening van een bijzondere tentoonstelling en een gezamenlijke maaltijd. Op zondag 25 mei a.s. zal vooral de dankbaarheid naar voren komen voor vijftig jaar samen werken. Het thema van de dienst is daarom dan ook: ‘Deel uit met gulle hand’.
 
Deel dit bericht met je vrienden!