Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Muziekworkshop en concert “Melodietje in je hoofd”'
12jul 2014

Muziekworkshop en concert “Melodietje in je hoofd”

Zaterdag 12 juli 2014 vanaf 13:00 uur.

Zit jij in groep 4, 5 of 6 van de basisschool en wil jij eens uittesten hoe hard jij kan toeteren op een blaasinstrument? Kom dan op zaterdagmiddag 12 juli naar de muziekworkshop bij Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht. Luister je liever naar de muziek? Dan ben je van harte welkom aan het einde van de middag bij het concert van Crescendo’s jeugdorkest. Deelname aan de workshop en toegang tot het concert zijn helemaal gratis.

De workshop begint om 13:00 uur. Voorbeelden van instrumenten die je kunt proberen zijn de saxofoon en de trompet, maar ook minder bekende instrumenten zoals de klarinet, hobo, hoorn, bariton en de grote zware bas. Eerst mag je alle instrumenten een keertje uittesten waarna je een keuze maakt voor het instrument dat jij het allerleukst vindt. Daarna krijg je drie kwartier les op dat instrument. Aan het einde van de middag geef je een heus concert samen met het jeugdorkest van Crescendo.

Om 16:15 uur geven Crescendo’s jeugdorkest en de workshopdeelnemers dus samen een concert, waarbij natuurlijk ook andere kinderen en alle ouders van harte welkom zijn. De kinderen die deelgenomen hebben aan de workshop laten hier horen wat zij geleerd hebben. Verder zal het jeugdorkest ook het toneel- en muziekstuk “Ik heb een melodietje in mijn hoofd” uitvoeren. Dit stuk gaat over Laurens, een jongetje dat een deuntje in zijn hoofd heeft dat er maar niet uit wil. Hij reist met zijn teletijdmachine door de geschiedenis langs allerlei bekende componisten die hem samen met Crescendo’s jeugdorkest helpen uitvinden welk melodietje Laurens nou in zijn hoofd heeft. Ook voor kinderen die niet aan de workshop deelnemen is dit concert een leuke manier om kennis te maken met muziek en orkesten.

Zowel de workshop als het concert vinden plaats in het verenigingsgebouw van Muziekvereniging Crescendo, Kerkbuurt 156 in Sliedrecht. Als je wilt deelnemen aan de workshop, geef je dan van tevoren op via www.crescendosliedrecht.nl, zodat de organisatie voldoende instrumenten kan regelen voor alle kinderen.

Contactinformatie:
Locatie: Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht.
Organisator: Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht


Deel dit bericht met je vrienden!