Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Sunday Jazz, seizoen negen, 26e concert'
05okt 2014

Sunday Jazz, seizoen negen, 26e concert

Zondag 5 oktober 2014 vanaf 15:00 uur.

Sunday Jazz, seizoen negen, 26e concert Speciale gast: saxofonist Rolf Delfos

Acht seizoenen reeds heeft Bigband Blast!, eerst in samenwerking met de theatergroep van De Lockhorst en later met Stichting Sliedrecht & Cultuur, het jazz-minnend publiek op een groot aantal prachtige concerten getrakteerd. De Stichting maakt het Bigband Blast! ook dit jaar financieel mogelijk een reeks van drie concerten in de roemrijke serie van Sunday Jazz te geven. Op 5 oktober geeft Bigband Blast! haar het 26e concert met als gast: meester-saxofonist Rolf Delfos!

Een greep uit de vele jazz-virtuozen die eerder te gast waren bij Sunday Jazz: vocalisten Denise Jannah, Deborah J. Carter, Ronald Douglas en Gé Titulaer, trombonisten Ilja Reijngoud en Bert Boeren, flügel-specialist Ack van Rooyen, trompettisten Loet van der Lee, Angelo Verploegen en Ernie Hammes, saxofonisten Ferdinand Povel en Simon Rigter, pianist Rob van Bavel, gitarist Martijn van Iterson, vibrafonist Frits Landesbergen en Hammond-organist Carlo de Wijs. Daarnaast bracht Bigband Blast! zes Sunday Jazz X-mas Editions en de thema-concerten “Flamenco Bigband” en “A Hollywood Blast!” … en nu dus Rolf Delfos.

De in 1960 in Leiden geboren Rolf studeerde Cum Laude af aan het Conservatorium in Den Haag. Zijn staat van dienst, zowel als uitvoerend musicus als docent op muziekscholen en conservatoria en leider van workshops is indrukwekkend. Zijn periode van De Frank Grasso Big Band in ’83 was zeer inspirerend. Daar ontmoette hij Angelo Verploegen (de hoofdgast van Sunday Jazz op 10 oktober 2010!) met wie hij de roemrijke Houdini’s oprichtte. De Houdini’s hebben vele albums gemaakt, vele projecten gedaan en internationale roem genoten. Voor hun gehele oeuvre hebben ze zelfs “De Gouden Notenkraker” gekregen.

Rolf heeft  naast muziek maken als saxofonist en het doceren van muziek ook ruime ervaring als componist en arrangeur. Zo was hij als arrangeur betrokken bij “Strange Fruit” van Trijntje Oosterhuis, was hij co-producer van het album “Kim is back” van de toen 14-jarige Kim Hoorweg, schreef en speelde hij mee met The Auratones, het Lewinsky Quartet en saxofoonkwartet Artvark.  Momenteel werkt hij aan cd’s voor Artvark,

zijn relatief nieuwe band “The Jazzinvaders” en zijn Bigband “Licks and Brains.” Naast zijn saxofoongeluid kunt u ook zijn stem herkennen; Rolf heeft nl. samen met Bart Wirtz zijn eigen radioprogramma op Arrow Jazz, genaamd “Nederlandse Jazz.”

De aanvang van het concert van Bigband Blast! o.l.v. Daan Bogers, featuring Rolf Delfos op zondag 5 oktober a.s. is om 15.00u in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij:

Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, tel. (0184) 413046 en aan de kassa van De Lockhorst.

Via onze website www.bigbandblast.com kunt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Bigband Blast! en dus ook van Sunday Jazz.

Contactinformatie:
Locatie: Sportlaan 1 te Sliedrecht
Organisator: Theater De Lockhorst


Deel dit bericht met je vrienden!