Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimercafé: Opname tegen iemands wil?'
03nov 2014

Alzheimercafé: Opname tegen iemands wil?

Maandag 3 november 2014 vanaf 19:30 uur.

Als je te maken krijgt met dementie, dan heb je na verloop van tijd steeds meer hulp nodig om zelfstandig -of samen met je partner- thuis te kunnen blijven wonen. Als de ziekte vordert, nemen de problemen toe. Op een gegeven moment lukt het niet meer om het thuis zo te organiseren, dat het nog goed gaat. Wanneer merk je als mantelzorger dat het niet meer lukt en hoe maak je dat bespreekbaar? Vaak verleg je, samen met je partner, de grens en probeer je het beiden vol te houden. Dit kan veel spanningen geven, ook in de relatie. Als je dementie hebt en alleen woont, merk je dat er een moment komt dat er angst is, dat het slapen en eten moeizaam gaat. Hoe verlaat je de vertrouwde omgeving om in het verpleeghuis te gaan wonen, als je dit niet wilt of dit niet kunt regelen?

Op 3 november 2014 gaan we hierover in gesprek in het Alzheimercafé met onze gastspreker mw. Marion Baalbergen.

Het Alzheimercafé start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13. Voor vragen kunt u bellen met mevr. R. de Stigter, tel. 0184-416729 of mailen naar r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

Contactinformatie:
Locatie: De Reling aan de Industrieweg 13
Organisator: Alzheimercafé
Email:r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!