Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing waterbouwpastor'
11nov 2014

Lezing waterbouwpastor

Dinsdag 11 november 2014 vanaf 20:00 uur.

Wat doe je als je theoloog bent en je houdt van reizen en water? Dan word je waterbouwpastor. Althans, ds. S. N. D. Francke uit Middelburg werd dat.

“Vanouds heet het ‘de bagger-dominee’. Tegenwoordig is er echter ook offshore werk bijgekomen”.
De relatie met het water is er altijd geweest. Stefan Francke werd in 1967 geboren in de havenstad Rotterdam. Zijn vader was kustvaartkapitein, zodat hij op jonge leeftijd met schepen en water in aanraking kwam.

Ds. Francke bezoekt Nederlandse baggeraars over heel de wereld en probeert een band met hen op te bouwen, wat goed van pas kan komen in het geval van calamiteiten.

“Het begint vaak met een praatje over het werk. Daarna komen allerlei gespreksonderwerpen aan bod, zoals de werkomstandigheden – die zwaar kunnen zijn –, familieomstandigheden of het persoonlijk leven. De gesprekken verlopen goed. De baggeraars weten dat ik dominee ben en een zwijgplicht heb”. Deze mensen werken ver van huis onder stevige omstandigheden en zijn blij met aandacht.

Het nut blijft moeilijk te meten. Wie bepaalt de waarde van een goed gesprek of van een goede band? Met calamiteiten kan een goede band van heel groot belang zijn. Soms zijn dingen die niet nuttig zijn onbetaalbaar. De krachten van geloof, hoop en liefde laten zich niet in geld uitdrukken. Als die krachten er niet meer zijn, verschraalt de samenleving. Ik geloof dat ik op deze manier iets voor de mensen aan boord van de schepen mag betekenen.”

In het kader van 950 jaar Sliedrecht en het jaarthema van de Gereformeerde Kerk Sliedrecht - “Gezegend ben je” - lijkt dit ons een gepast onderwerp.

Bent u nieuwsgierig naar zijn verhalen? Kom dan dinsdagavond 11 november naar De Voorhof, Gereformeerde Kerk , Middeldiepstraat 6  te Sliedrecht.

De toegang is gratis.
De avond begint om 20.00 uur vanaf 19.30 uur staat de koffie gereed.

Contactinformatie:
Locatie: Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat
Organisator: Gereformeerde Kerk Sliedrecht


Deel dit bericht met je vrienden!