Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Programma Bevrijdingsdag' Wall of Honour
05mei 2015

Programma Bevrijdingsdag

Dinsdag 5 mei 2015, van 11:00 uur tot 23:30 uur.

Ochtendprogramma

11.00 uur: Bevrijdingsdagopening

De bevrijdingsdag wordt geopend bij het raadhuis met een toespraak van burgemeester Van Hemmen en het hijsen van vlaggen door veteranen. Rond dit tijdstip wordt tevens de estafettegroep verwacht om het bevrijdingsvuur aan de burgemeester te overhandigen, waarna de burgemeester het bevrijdingsvuur ontsteekt. Dit symbool van de vrijheid is door een estafettegroep van Trimclub ABC in de nacht van 4 op 5 mei opgehaald in Wageningen.

Van 11.00 tot 16.00 uur: Tijdscapsule. In deze periode zal er een ‘tijdcapsule’ staan, waar iedereen iets uit de huidige tijd in kan stoppen: een kaartje met een wens, een klassenfoto, krantenartikel of een persoonlijk voorwerp. Precies dertig jaar later, op 5 mei 2045 tijdens de 100-jarige viering van de bevrijding, zal deze tijdcapsule worden opengemaakt. De capsule is gemaakt door het Griendencollege en alle scholen zijn uitgenodigd op 5 mei de tijdcapsule te komen vullen. Maar iedereen die dat wenst kan er een aandeel aan leveren. Dit idee is door een meisje bij de gemeente aangedragen, samen met haar is dit uitgewerkt tot het idee van de tijdcapsule. Burgemeester Van Hemmen zal als eerste een bijdrage in de tijdscapsule doen.

van 11.00 tot 16:00: Wall of Honours. Sliedrecht krijgt dit jaar de speciale ‘Wall of Honour’ waar iedereen een witte anjer (symbool van waardering voor oorlogsveteranen) kan insteken en een persoonlijke boodschap kan achterlaten. Burgemeester Bram van Hemmen zal de eerste anjer plaatsen en de eerste boodschap schrijven. De “Walls of Honour” vanuit de verschillende gemeenten die hieraan meewerken zullen als erehaag fungeren bij de entree van de Nationale Veteranendag in Den Haag op 27 juni. De Wall of Honour wordt mogelijk gemaakt door Stichting Sliedrecht en Cultuur.

van 11.00 tot 16:00 Multicultimarkt. Kraampjes met diverse producten uit verschillende culturen.
    
van 11.00 tot 17:00: Kinderactiviteiten voor de jeugd t/m 12 jaar. Op het Dr. Langeveldplein staat voor de jeugd een draaimolen, hindernisbaan en speeleiland tot hun beschikking en zijn er vanaf 13.00 uur gratis suikerspinnen en popcorn. Tevens rijdt er een Electro trein vanaf het Dr. Langevelplein naar diverse locaties in Sliedrecht
        
11.15 tot 12:15: Optreden Crescendo in de muziektent

Middagprogramma

14.00 tot 17:00: Het Sliedrechts museum is deze middag geopend. Hier kan een tentoonstelling worden bezichtigd over Sliedrecht in oorlogstijd.

Boottocht voor 55-plussers

13.00 uur:    Vertrek vanuit de haven. Kosten € 10,00  per deelnemer. Op dinsdag 5 mei a.s. zal in samenwerking met de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht voor de vijfentwintigste keer de jaarlijkse bevrijdingsvaartocht  worden gehouden. Deze keer gaat de tocht vanuit de Sliedrechtse haven naar de Dordrechtse Biesbosch. Aan de boottocht kan worden deelgenomen door iedere inwoner van Sliedrecht van 55 jaar of ouder. We vertrekken om 13.00 uur vanuit de Sliedrechtse haven, alwaar we omstreeks 17.30  uur weer worden terugverwacht. De kosten voor deelname zijn inclusief 2 kopjes koffie of thee € 10,00.  Verkooppunten bij: Primera, Burg. Winklerplein 5, Fa. De Vries, Kerkbuurt 25 en P.T.S., Krommestoep 1B)

van 13.00 tot 15:00: Sliedrecht’s Got Youth Talent. Talentenjacht voor de schooljeugd in de Muziektent aan de Dr. Langeveldplein.        Aanmelden via Sliedrechtbruist@live.nl

van 11.00 tot 15:00: Verkoop van zelfgemaakte sieraden door 15-jarige inwoonster van Sliedrecht.

Van 13.00 tot 15:00: Schmincken
   
14.00 uur    Vliegend museum (overvliegen van historische vliegtuigen)    

15.00 uur - 16.00 uur: “Keep them Rolling”, Bezoek van dit rijdend museum van historisch militaire voertuigen aan Sliedrecht

15.30 uur    Taptoe op het Burgemeester Winklerplein door Wilhelmus’ Muziekkorpsen


Avondprogramma

20.30 uur:    Concert dr. Langeveldplein door Muziekvereniging “Crescendo”

21.00 uur:    Omstreeks dit tijdstip vertrekken drie muziekkorpsen vanaf verschillende locaties voor de traditionele Lampionnenoptocht. Tijdens de tocht naar het Burg. Winklerplein sluit de Sliedrechtse kleinere jeugd, uitgerust met een lampion, zich bij de korpsen aan. In een lange optocht wordt vervolgens naar het dr. Langeveldplein gewandeld waar een lasershow zal zijn. Het met fakkels deelnemen aan de lampionnenoptocht wordt  ten zeerste ontraden.     

Routes van de korpsen :
        
Jeugdshowkorps “Wilhelmus”
Start: Verenigingsgebouw Wilhelmus’ Muziekkorpsen
Route: P.A. de Genestetstraat - Jacob Catsstraat.

Showkorps “Wilhelmus” + Showkorps Jong Holland Junioren
Start: Bonkelaarplein
Route: Scheldelaan - Thorbeckelaan - Simon Stevinstraat

21.30 uur:    Vertrek van de optocht vanaf het Burg. Winklerplein, via de Rembrandtlaan, Stationsweg, Kerkbuurt-West, via Waerthove naar de
Havenstraat en Merwedestraat
    
Van
20.00 tot 00:00: Voor de jeugd vanaf 12 jaar SLAM FM on tour in Havanna door Jochem Hamerling, gratis entree
        
circa 22.00 uur: Grandioze lasershow. Geprojecteerd op het gemeentekantoor. Het publiek wordt verzocht vanaf de Havenstraat de show te bekijken.

Circa
22.15 uur: Optreden van de feestband “Reboot”
23.30 uur: Muziektent Dr. Langeveldplein

Contactinformatie:
Locatie: Gemeente Sliedrecht
Organisator: Gemeente Sliedrecht


Deel dit bericht met je vrienden!