Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Praktijkdag elektrische fiets voor senioren in Sliedrecht'
26aug 2015

Praktijkdag elektrische fiets voor senioren in Sliedrecht

Woensdag 26 augustus 2015, van 09:00 uur tot 14:00 uur.

Op woensdag 26 augustus vindt in Sliedrecht een praktijkdag elektrische fiets voor senioren plaats. Tijdens deze dag kunnen 55-plussers op een leuke en gezellige manier de elektrische fiets beter leren kennen en besturen. De fietsdag vindt plaats bij partycentrum De Lockhorst van 9:00 tot 14:00 uur. Aanmelden is verplicht en deelname is gratis. Wethouder Theo den Braanker is aanwezig om de praktijkdag te openen.
 
De fietsdag bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Tijdens het theoretisch gedeelte wordt de kennis van verkeersregels opgefrist, worden lastige verkeerssituaties voorgelegd en kunnen vragen worden gesteld aan een geoefend instructeur. Tijdens het praktijkgedeelte is een parcours afgezet waar deelnemers onder begeleiding onder andere het remmen, slalommen en draaien kunnen oefenen. Ook kan de afstelling van de fiets worden bekeken. Na een lunch wordt de dag afgesloten met een gezamenlijke fietstocht.
 
Aanmelden
Er is plaats voor maximaal 35 deelnemers. Daarbij geldt: vol is vol. Opgeven kan tot uiterlijk 19 augustus door telefonisch contact op te nemen met mevr. De Waard (tel. 0184-41 52 10) of dhr. Van Kleef (tel. 0184-41 77 57). Aanmelden kan ook door een e-mail te sturen naar ndewaard@freeler.nl of sliedrecht@pcob50plus.nl met daarin vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, leeftijd en of de deelnemer in het bezit is van een elektrische fiets. Om deel te nemen aan de dag moet de deelnemer WA-verzekerd zijn. Er zijn geen kosten verbonden aan de dag. Deelname is op eigen risico.
 
De fietsdag wordt georganiseerd door de gemeente Sliedrecht, in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, ANBO, PCOB, Welzijnswerk Sliedrecht, Megaborn Traffic Development B.V. en Smits opleidingen. Daarnaast brengt rijwielhandelaar Profile Kramer ‘De fietsspecialist’ een aantal elektrische fietsen mee om uit te proberen.

Contactinformatie:
Locatie: Bij de Lockhorst
Organisator: Gemeente Sliedrecht


Deel dit bericht met je vrienden!