Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimercafé: ” Het belang van bewegen “'
07sep 2015

Alzheimercafé: ” Het belang van bewegen “

Maandag 7 september 2015 vanaf 19:30 uur.

Op 7 september is Mw. Jolanda Lint, o.a. werkzaam als geriatrie-fysiotherapeut en aangesloten bij  het Parkinsonnet Drechtsteden te gast in het Alzheimercafé.

Mensen, jong en oud, bewegen steeds minder. Oorzaken hiervoor zijn onder andere de beschikbaarheid van de auto, waardoor mensen minder lopen en fietsen, en de sociale media waardoor men er minder 'op uit' hoeft te gaan. Ook overgewicht komt steeds meer voor en ook dat leidt tot minder bewegen. De groeiende inactiviteit is alarmerend omdat lichamelijke activiteit belangrijk is voor lichaam en geest. Bewegen helpt tegen piekeren en zorgt ervoor dat je minder snel een depressie ontwikkelt. Door te bewegen verklein je de kans dat je hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten krijgt, maar ook suikerziekte type 2. En dat zorgt er weer voor dat je minder kans hebt op het krijgen van dementie. Onze gastspreker Jolanda Lindt vertelt over haar werk en er is informatie over de lokale mogelijkheden om actief te bewegen.

U bent van harte welkom op  maandag 7 september  in het Alzheimercafé. De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13. Voor vragen kunt u bellen met mevrouw R. de Stigter, tel. 0184-416729 op maandag en woensdag of mailen.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

Contactinformatie:
Locatie: Industrieweg 13
Organisator: Welzijnswerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184 – 416729
Email:r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!