Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop kaart weven'
16sep 2015

Workshop kaart weven

Woensdag 16 september 2015 vanaf 14:00 uur.

Vanaf 10 juli tot 3 oktober 2015 exposeert Stefanie van Wendel de Joode in het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt 99-100 haar projecten van oude draad –en naaldambachten. Met trots presenteert zij de oude ambachten die nieuwe innovatieve toepassingen krijgen. 2.0 staat dan ook voor de ontwikkeling via het internet en de toekomst. Veel internetgroepen zijn bezig met ambachtelijk werk. Er wordt veel gesurft en gedownload op het internet. Colours of Life (www.coloursoflife.nl) is haar bedrijf dat in 2011 is gestart omdat binnen het onderwijs (techniekondersteuning) maar weinig kennis ook werkelijk een toepassing krijgt. Stefanie: "Hier wilde ik iets aan doen. Door zowel jongere en oudere internetgebruikers tot elkaar te brengen in de diverse projecten, die we de afgelopen jaren al hebben verwezenlijkt."

De technisch textielprojecten, zoals de wereldbol, molenkleed, oma's vierkantjes en het Marianne Vosschilderij hebben dus een educatieve en sociaal maatschappelijke waarde. Binnenkort start zij een groot project voor de jaarbeurs Utrecht.

naald-draadambachten-1De expositie toont een scala aan technieken en ambachten van vroeger en nu. Hier kunt u zie, hoe de ambachten vroeger werden toegepast in de familie en nu innovatief gebruikt zijn. Verder te zien: Kantklossen, Frivolité, Weven, Spinnen, Naaldkunst, Haken, Breien, Knooptechnieken en het Touwslagwerk.

Workshops
Tijdens de expositie zal Stefanie van Wendel de Joode u middels een aantal workshops inwijden in verschillende handwerktechnieken. Deze vinden plaats in Het Sliedrechts Museum, op de openingsdagen, woensdag- en/of zaterdagmiddag op genoemde data.

Workshops zijn o.a.:
26 aug. - Knopen en Splitsen - € 7,50
29 aug. - Mandela haken - €10,00
2 en 16 sept. - Kaartweven - € 7,50
12 sept. en 3 okt. - Mochila bags haken - €17,50

Prijzen zijn inclusief materiaal. Bij veel aanmeldingen komen er extra workshops!
Opgeven via info@coloursoflife.nl of tel: 06-48053592
De moeite waard om eens een kijkje te nemen in het Sliedrechts Museum.

Contactinformatie:
Locatie: Kerkbuurt 99
Telefoonnummer: 06-48053592
Email:info@coloursoflife.nl
Website:http://www.sliedrechtsmuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!