Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Sunday Jazz – 2015 - 29e concert: Speciale gast: trompettist Rik Mol' Rik Mol met Trompet
04okt 2015

Sunday Jazz – 2015 - 29e concert: Speciale gast: trompettist Rik Mol

Zondag 4 oktober 2015 vanaf 15:00 uur.

Sunday Jazz – 2015 - 29e concert: Speciale gast: trompettist Rik Mol

2015 wordt reeds het negende jaar dat Bigband Blast! haar jazz-minnend publiek op een groot aantal prachtige concerten trakteert; eerst in samenwerking met de theatergroep van De Lockhorst en later met Stichting Sliedrecht & Cultuur. Op 26 april jl. gaf Bigband Blast! een geweldig concert met gitarist Peter Tiehuis als gast, op zondag 4 oktober a.s. speelt de band samen met niemand minder dan trompet-virtuoos Rik Mol!

Een greep uit de vele jazz-giganten die eerder te gast waren bij Sunday Jazz: vocalisten Denise Jannah, Deborah J. Carter, Ronald Douglas en Gé Titulaer, trombonisten Ilja Reijngoud en Bert Boeren, flügel-specialist Ack van Rooyen, trompettisten Loet van der Lee, Angelo Verploegen en Ernie Hammes, saxofonisten Ferdinand Povel, Simon Rigter en Rolf Delfos, pianist Rob van Bavel, gitarist Martijn van Iterson, vibrafonisten Frits Landesbergen en Vincent Houdijk en Hammond-organist Carlo de Wijs. Daarnaast bracht Bigband Blast! zeven Sunday Jazz X-mas Editions, de thema-concerten “Flamenco Bigband” en “A Hollywood Blast!” … en nu dus Rik Mol.

De in 1985 in Goes geboren Rik Mol begon op zijn achtste jaar met trompetspelen. Al snel werd hij toegelaten tot de opleiding voor jonge talenten van het Conservatorium in Den Haag. Hij volgde hier een klassieke opleiding. In deze tijd had hij privélessen bij Maurice André, Theo Mertens en Wynton Marsalis. Met name door de lessen van Marsalis werd Riks interesse voor de jazz gewekt. Nog in zijn schooltijd speelde hij vaak 's avonds in jazzclubs. Als jonge trompettist won hij allerlei prijzen en concoursen, zoals: The European Trumpet Contest, The Yamaha Soloist Award, Het Prinses Christina Concours en de Prins Bernhardfonds Cultuurprijs.

Rik Mols debuutalbum “What's On Tonight” werd uitgegeven in 2007. Dit debuut was genomineerd voor een Edison. Zijn tweede album “Funk On Me (2010)” bevat meer funk en soul en Nate James neemt een aantal zangpartijen voor zijn rekening. In 2009 nam Mol onder zijn alias “Angelo” het duet “Dat kind met zijn trompet” op, samen met Frans Bauer. Frans en “Angelo” kregen hiervoor op 28 januari 2010 een Platina Award. “Angelo” was speciale gast in de theatertournee Frans Bauer in Concert VIII door Nederland en België.

Onder de naam “Ryan Ricks” nam Mol een “Easy Listening”-album op wat in januari 2012 in België op de markt kwam. Van dit album werd de single “Golden Brown” uitgebracht. Terwijl de trompettist zelf op tournee was door Azië, nam het album vrijwel direct na verschijning een enorme vlucht in de Vlaamse hitlijsten, met een nummer 1-positie als resultaat.

Rik speelde als “Ryan Ricks” concerten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Nederland. Hij speelde samen met onder meer: Steve Lukather, Michael Bolton, Chaka Khan, Basement Jaxx, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Eric Alexander, Metropole Orkest, WDR Big Band, Alain Clark, René Froger, Nick & Simon, Armin van Buuren, Nueva Manteca, Cubop City Bigband, Deborah Brown en George Baker.

Op zaterdag 19 oktober jl. behaalde Bigband Blast! tijdens het Bigband Festival Brielle, net ná de semi-professionele Jazzisfaction (B) maar vóór de Westcoast Bigband en de Fellows Bigband een prachtige 2e plaats. Bigband Blast! is dus goed op dreef! Kom daarom kijken en luisteren op zondag 4 oktober a.s.

De aanvang van het concert van Bigband Blast! o.l.v. Nils van Haften, featuring Rik Mol is om 15.00u in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij: Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, tel. (0184) 413046 en aan de kassa van De Lockhorst.

Contactinformatie:
Locatie: De Lockhorst
Organisator: Stichting Sliedrecht en Cultuur


Deel dit bericht met je vrienden!