Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimercafé'
02nov 2015

Alzheimercafé

Maandag 2 november 2015 vanaf 19:30 uur.

Alzheimercafé: ” Meegaan in de veranderde werkelijkheid, kan ik dat ?“
Op 2 november 2015 wordt er beeldmateriaal bekeken over het ontdekken en het aangaan van de andere werkelijkheid die iemand met dementie ervaart. De term dilemma staat centraal en vooral de gedachtegang die je als  mantelzorger of thuiszorgmedewerker bij alle afwegingen kunt hebben.

Soms is de gedachtenwereld van iemand met dementie moeilijk te volgen. Doordat mensen met dementie  vaak leven  in een andere werkelijkheid, hebben  zij niet in de gaten dat hun gedrag problemen kan geven.  Je merkt dat diegene voor wie je zorgt niet meer wil douchen. Moet je iemand dan toch onder de douche zetten? Dit zijn situaties waarin je een keuze hebt, hoe het probleem op te lossen. Er ontstaat echter vaak een dilemma: je kunt niet goed kiezen over de aanpak van het probleem, er zijn verschillende keuze mogelijkheden. Wat is nu de goede aanpak?  Dit kan onmacht geven.  Als je de confrontatie aangaat kan iemand boos reageren en als je teveel toelaat ontstaan er andere problemen. Welke afwegingen maak je in gedachten om toch uiteindelijk een keuze te maken hoe om te gaan met iemand die een andere beleving heeft van de werkelijkheid?

Hierover gaan  we in gesprek met onze vaste gespreksleider mw. Mieke Kolk (psycholoog).

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.

U bent van harte welkom op  maandag 2 november 2015 in het Alzheimercafé. De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13. Voor vragen kunt u bellen met mevrouw R. de Stigter, tel. 0184-416729 op maandag en woensdag of mailen.

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.
 

Contactinformatie:
Locatie: Industrieweg 13
Organisator: Welzijnswerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184 – 416729
Email:r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!