Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Publiekslezing over dementie in Waerthove'
18nov 2015

Publiekslezing over dementie in Waerthove

Woensdag 18 november 2015, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Rivas Zorggroep houdt op woensdag 18 november een publiekslezing over dementie. Deze vindt plaats in het Grand Café van verpleeghuis Waerthove aan de Kerkbuurt 200 in Sliedrecht. Het thema dementie wordt deze avond vanuit verschillende invalshoeken belicht. Diverse zorgprofessionals van Rivas geven antwoord op de vele vragen die er rondom dementie leven. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 (zaal open vanaf 19.00 uur). Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden. De entree is gratis.

Laagdrempelig
Tijdens de publiekslezing informeren verschillende zorgprofessionals van Rivas bezoekers op een laagdrempelige manier over dementie. Zij vertellen ieder vanuit hun expertise over dit thema. Zo verzorgen Ekkehart Geiger, neuroloog in het Beatrixziekenhuis, en Marian de Keizer, specialist ouderengeneeskunde in Waerthove, een lezing over het ontstaan van de meest voorkomende vormen van dementie en hoe je het al in een vroeg stadium kunt herkennen.

Gedragsverandering
GOAC-verpleegkundige Annette van Maanen vertelt samen met Marian de Keizer over de verschillende vormen van zorg en begeleiding; zowel thuis als in het verpleeghuis. Tot slot besteden Liesbeth Kooyman, psycholoog bij Rivas en zorgregisseur Adrie de Graaff aandacht aan het onderwerp ‘gedragsverandering’ als gevolg van dementie, ook hoe je hiermee omgaat.

In gesprek met de zorgprofessionals
Naast de lezingen is er een informatiemarkt waar bezoekers meer informatie kunnen krijgen over onder andere hulpmiddelen bij dementie, patiëntenverenigingen en omgevingszorg bij Rivas. Ook zijn er ‘vraagtafels’ waar bezoekers tijdens de pauzes en na afloop in gesprek kunnen gaan met de sprekers.

Aanmelden
Geïnteresseerden, die al dan niet te maken hebben met dementie (in hun omgeving) kunnen zich tot en met vrijdag 13 november aanmelden door het invullen van het aanmeldformulier op www.rivas.nl/publiekslezingdementie. Het is mogelijk om via het aanmeldformulier een vraag in te dienen. Deze worden vooraf aan de sprekers voorgelegd, zodat zij ze mogelijk kunnen meenemen in hun lezingen.
 

Contactinformatie:
Locatie: Verpleeghuis Waerthove aan de Kerkbuurt 200
Organisator: Rivas Zorggroep
Telefoonnummer: 0183644190
Email:n.kros@rivas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!