Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Filmdag Nationaal Baggermuseum' Werkschip Van Oord Aelolus op volle zee
21nov 2015

Filmdag Nationaal Baggermuseum

Zaterdag 21 november 2015 vanaf 11:00 uur.

Heeft u altijd al willen weten hoe windparken op zee worden gebouwd?
Wij zien alleen ranke witte palen met rotorbladen in de verte staan, maar wat ligt er onder de zeespiegel? En wat hebben de baggeraars en waterbouwers te maken met windparken op zee?
Kom voor het antwoord naar de filmdag van het Nationaal Baggermuseum, 21 november 2015.

Deze filmdag is een aanvulling op de tijdelijke expositie over windparken op zee. getiteld “Offshore Wind, uitdaging op zee”, die nog tot 14 maart 2016 is te bezoeken. Aan de hand van diverse films wordt u getoond hoe windparken op zee worden aangelegd. Van het bouwen van de fundering, het plaatsen van de zogenaamde monopiles, het maken van de turbines, tot het aanleggen van de kabels om u aan land van stroom te voorzien. In ongeveer twee en een half uur wordt u geïnformeerd over de laatste stand van zaken over deze tak van de waterbouwers.

Aanstaande zaterdag 21 november kunt u kiezen uit twee voorstellingen: de eerste voorstelling begint om 11:00 uur en de tweede om 14:00 uur. U heeft dan ook alle tijd om de tentoonstelling te bekijken. Het exacte programma vindt u op de site van het Nationaal Baggermuseum, ga naar www.baggermuseum.nl

Contactinformatie:
Locatie: Molendijk 204
Organisator: Baggermuseum
Website:http://www.baggermuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!